Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan en bak hierin de sjalotsnippers glazig.
Voeg de rijst eraan toe en bak deze al roerend mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de wijn eraan toe. Breng aan de kook en laat de rijst zachtjes sudderen tot het vocht door de rijst is opgenomen.
Voeg nu steeds een beetje van de warme bouillon bij de rijst. Rijst rustig laten sudderen tot het vocht is opgenomen. De rijst is na 20 tot 25 minuten klaar. De rijst moet wat vochtig blijven.
Na 20 minuten, als de rijst bijna gaar is, de spinazie beetje bij beetje toevoegen tot alle spinazie is geslonken. Dan de stukjes gerookte zalm erdoor. Alles goed doorwarmen.
Roer de mascarpone erdoor.
Maak de risotto nog op smaak met peper, zout, snufje nootmuskaat en een paar druppels tabasco.
Voor het opdienen bestrooien met de geroosterde pijnboompitten.
Voeg de rijst eraan toe en bak deze al roerend mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de wijn eraan toe. Breng aan de kook en laat de rijst zachtjes sudderen tot het vocht door de rijst is opgenomen.
Voeg nu steeds een beetje van de warme bouillon bij de rijst. Rijst rustig laten sudderen tot het vocht is opgenomen. De rijst is na 20 tot 25 minuten klaar. De rijst moet wat vochtig blijven.
Na 20 minuten, als de rijst bijna gaar is, de spinazie beetje bij beetje toevoegen tot alle spinazie is geslonken. Dan de stukjes gerookte zalm erdoor. Alles goed doorwarmen.
Roer de mascarpone erdoor.
Maak de risotto nog op smaak met peper, zout, snufje nootmuskaat en een paar druppels tabasco.
Voor het opdienen bestrooien met de geroosterde pijnboompitten.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De risotto wordt op de bekende wijze (zie recept) bereid. Pas kort voor het einde gaat de verse babyspinazie, gerookte zalm en de mascarpone erdoor. De pijnboompitjes worden geroosterden gaan er op het allerlaatst door. Lekker met Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
150 gram risottorijst
2 eetlepels olijfolie
1 klein sjalotje, gesnipperd
1/8 ltr. witte wijn
150 gram babyspinazie (koelvak supermarkt)
100 gram gerookte zalm, ins tukjes
plm. 500 ml kippenbouillon of kruidenbouillon (van tablet)
peper, zout, snuf nootmuskaat
paar druppels tabasco
flinke eetlepel mascapone of crème fraîche
2 eetlepel geroosterde pijnboompitten
eventueel wat vers geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
1 klein sjalotje, gesnipperd
1/8 ltr. witte wijn
150 gram babyspinazie (koelvak supermarkt)
100 gram gerookte zalm, ins tukjes
plm. 500 ml kippenbouillon of kruidenbouillon (van tablet)
peper, zout, snuf nootmuskaat
paar druppels tabasco
flinke eetlepel mascapone of crème fraîche
2 eetlepel geroosterde pijnboompitten
eventueel wat vers geraspte Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan
Leuke tips
Voor de liefhebber: strooi er wat vers geraspte Parmezaanse kaas over.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486997
Homepage ID
886977
Teller
457
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid