Bereidingswijze
- Breng ruim water aan de kook. Kruis de tomaten bovenop in, dompel ze in het kokende water, ontvel ze, snijd ze in blokjes.
- Verhit in een diepe koekenpan of wok de olijfolie en fruit hierin ui, knoflook en peterselie 2 minuten.
- Roer de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en tomaat¬blokjes erbij en roerbak 3 minuten.
- Voeg wijn, slagroom en bouillontablet toe en breng het mengsel aan de kook.
- Voeg de garnalen toe, verwarm het al roerend tot het weer kookt, leg het deksel op de pan en laat de garnalen in 3-4 minuten gaar worden.
- Breng op smaak met zout en peper. Schep van het vuur af de basilicum erdoor.
- Verhit in een diepe koekenpan of wok de olijfolie en fruit hierin ui, knoflook en peterselie 2 minuten.
- Roer de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en tomaat¬blokjes erbij en roerbak 3 minuten.
- Voeg wijn, slagroom en bouillontablet toe en breng het mengsel aan de kook.
- Voeg de garnalen toe, verwarm het al roerend tot het weer kookt, leg het deksel op de pan en laat de garnalen in 3-4 minuten gaar worden.
- Breng op smaak met zout en peper. Schep van het vuur af de basilicum erdoor.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Sloveens en Kroatisch garnalen gerecht.
Supersnel, supermakkelijk en superlekker. Kortom gewoon een supergerecht. Ik zet het recept hier voor 4 personen neer maar je kunt dit ook prima in de dubbele hoeveelheid maken. Het is ook heel goed de dag van te voren al te maken en terwijl je de volgende dag de rijst of de pasta kookt snel even op te warmen.
Supersnel, supermakkelijk en superlekker. Kortom gewoon een supergerecht. Ik zet het recept hier voor 4 personen neer maar je kunt dit ook prima in de dubbele hoeveelheid maken. Het is ook heel goed de dag van te voren al te maken en terwijl je de volgende dag de rijst of de pasta kookt snel even op te warmen.
Ingrediënten
- 500 gram vleestomaten (rijpe)
- 500 gram rauwe garnalen (diepvries, gepeld liefst staartstukje er ook afhalen)
- olijfolie
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- ½ bosje peterselie (fijngehakt)
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 200 milliliter droge witte wijn
- 250 milliliter slagroom
- 1 visbouillontablet
- handvol basilicumblaadjes (in reepjes)
- 500 gram rauwe garnalen (diepvries, gepeld liefst staartstukje er ook afhalen)
- olijfolie
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- ½ bosje peterselie (fijngehakt)
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 200 milliliter droge witte wijn
- 250 milliliter slagroom
- 1 visbouillontablet
- handvol basilicumblaadjes (in reepjes)
Leuke tips
Lekker met pasta, rijst of gewoon met brood en een lekkere frisse salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Balkan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486897
Homepage ID
2066044
Teller
1212
Bron
Boodschappen; beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid