Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan en fruit de uien met de knoflook. Voeg de gember, kerriepoeder, ketoembar, djinten, kurkuma, paprikapoeder en de sambal eraan toe en bak even mee.. Voeg de prei en de wortelen toe en bak ook dit even kort mee.
Voeg de kippenbouillon toe. Leg de kipfilet in de pan en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken. Haal de kip uit de pan, trek deze uit elkaar en pureer de soep. Doe de kip terug in de pan. Voeg de room toe aan de soep en breng op smaak met peper en/of zout en een paar druppels citroensap. Roer op het laatst de lente-uitjes erdoor.
Garneer met wat gehakte bladpeterselie.
Voeg de kippenbouillon toe. Leg de kipfilet in de pan en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken. Haal de kip uit de pan, trek deze uit elkaar en pureer de soep. Doe de kip terug in de pan. Voeg de room toe aan de soep en breng op smaak met peper en/of zout en een paar druppels citroensap. Roer op het laatst de lente-uitjes erdoor.
Garneer met wat gehakte bladpeterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere pittig gekruide Aziatische wortelsoep met stukjes kipfilet. De soep is lekker gebonden. Wij hebben de soep als maaltijdsoep gegeten met als toetje een pannenkoek.
Ingrediënten
500 gram wortelen, in stukken
2 eetlepels arachideolie
3 teentjes knoflook, in stukjes
1 ui, in stukken
½ dunne prei, in stukken
1 theelepel sambal oelek
2 cm gember, in kleine stukjes
1 liter kippenbouillon
2 trostomaten fijngesneden
1 eetlepel curry madras
1 theelepel ketoembar (koriander)
1 theelepel djinten (komijn)
1 theelepel Kurkuma(geelwortel)
Paar druppens citroensap
2 theelepels paprikapoeder
1 kipfilet
snuf vers gemalen zwarte peper en zout
2 lente-uitjes, in ringetjes
100 ml room
Gehakte bladpeterselie
2 eetlepels arachideolie
3 teentjes knoflook, in stukjes
1 ui, in stukken
½ dunne prei, in stukken
1 theelepel sambal oelek
2 cm gember, in kleine stukjes
1 liter kippenbouillon
2 trostomaten fijngesneden
1 eetlepel curry madras
1 theelepel ketoembar (koriander)
1 theelepel djinten (komijn)
1 theelepel Kurkuma(geelwortel)
Paar druppens citroensap
2 theelepels paprikapoeder
1 kipfilet
snuf vers gemalen zwarte peper en zout
2 lente-uitjes, in ringetjes
100 ml room
Gehakte bladpeterselie
Leuke tips
Lekkere maaltijdsoep.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1486799
Homepage ID
886977
Teller
34
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid