Bereidingswijze
Kook de rijst gaar in water met bouillontabletten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt hierin rul en bruin. Kruid het gehakt met de marjolein (majoraan), oregano, peper en zout.
Bak de gesnipperde ui en knoflook en de stukjes rode peper even mee.
Roer het tomatenpuree erdoor en bak ook een paar minuten mee.
Voeg de blokjes courgette en de paprika hieraan toe en bak ook dit plm. 5 minuten mee onder voortdurend omscheppen.
Blus af met de witte wijn. Zet de warmtebron hoog en laat de wijn verdampen.
Meng de gekookte rijst door het rijst-groentepannetje.
Maak op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco.
Verdeel de feta over het pannetje en zet het pannetje nog plm. 20 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de feta een lichte kleur heeft gekregen.
Garneer met blaadjes basilicum (zie foto).
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt hierin rul en bruin. Kruid het gehakt met de marjolein (majoraan), oregano, peper en zout.
Bak de gesnipperde ui en knoflook en de stukjes rode peper even mee.
Roer het tomatenpuree erdoor en bak ook een paar minuten mee.
Voeg de blokjes courgette en de paprika hieraan toe en bak ook dit plm. 5 minuten mee onder voortdurend omscheppen.
Blus af met de witte wijn. Zet de warmtebron hoog en laat de wijn verdampen.
Meng de gekookte rijst door het rijst-groentepannetje.
Maak op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco.
Verdeel de feta over het pannetje en zet het pannetje nog plm. 20 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de feta een lichte kleur heeft gekregen.
Garneer met blaadjes basilicum (zie foto).
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker smakelijk pannetje met rijst, paprika, courgette en gehakt. Beetje pittig door de rode Spaanse peper. De feta geeft een heerlijke frisse smaak aan het pannetje. Je kunt dit direct van de warmtebron af eten, maar ik heb het pannetje nog even in de oven gezet omdat ik het lekker vindt als de feta wat zachter is en een beetje bruin.
Ingrediënten
120 gram rijst
Kippenbouillontabletten
250 gram rundergehakt
2 eetlepels olijfolie
1 flinke ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook gesnipperd
½ rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
1 middelgrote courgette, in kleine blokjes
2 paprika's (bijv, geel en groen), in reepjes
1/8 ltr droge witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels gedroogde marjolein (of majoraan)
2 theelepels gedroogde oregano
Paar druppels tabasco
Plm. 100 gram feta, verkruimeld
Verse basilicum
Kippenbouillontabletten
250 gram rundergehakt
2 eetlepels olijfolie
1 flinke ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook gesnipperd
½ rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
1 middelgrote courgette, in kleine blokjes
2 paprika's (bijv, geel en groen), in reepjes
1/8 ltr droge witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels gedroogde marjolein (of majoraan)
2 theelepels gedroogde oregano
Paar druppels tabasco
Plm. 100 gram feta, verkruimeld
Verse basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of wok
Leuke tips
Je kunt dit pannetje ook eten zonder dat het in de oven is geweest. Ik vind het lekker als de feta een beetje warm geworden is.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486763
Homepage ID
886977
Teller
796
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid