Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de aardappelschijfjes gaar en lichtbruin. Haal ze uit de pan en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal.
Bak in het overgebleven vet de reepjes paprika plm. 3 tot 4 minuten. Haal ze uit de pan.
Bak in het verder overgebleven vet de uien en de knoflook zacht en glazig. Bak het laurierblaadje even mee.
Voeg de oregano en de paprikapoeder hieraan toe. Blus af met de witte wijn en laat de uien even sudderen.
Haal de uien uit de pan.
Kruid de kabeljauw met peper en zout en haal ze aan alle zijden door bloem.
Voeg nog wat olie toe in de pan en bak de kabeljauw snel rondom bruin.
Leg de stukken kabeljauw op de aardappelplakjes.
Verwijder het laurierblaadje.
Meng de uien en de paprika door elkaar. Proef of het genoeg gekruid is. Verdeel dit over de kabeljauw.
Zet de ovenschotel nog plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven tot de kabeljauw gaar en sappig is.
Bak in het overgebleven vet de reepjes paprika plm. 3 tot 4 minuten. Haal ze uit de pan.
Bak in het verder overgebleven vet de uien en de knoflook zacht en glazig. Bak het laurierblaadje even mee.
Voeg de oregano en de paprikapoeder hieraan toe. Blus af met de witte wijn en laat de uien even sudderen.
Haal de uien uit de pan.
Kruid de kabeljauw met peper en zout en haal ze aan alle zijden door bloem.
Voeg nog wat olie toe in de pan en bak de kabeljauw snel rondom bruin.
Leg de stukken kabeljauw op de aardappelplakjes.
Verwijder het laurierblaadje.
Meng de uien en de paprika door elkaar. Proef of het genoeg gekruid is. Verdeel dit over de kabeljauw.
Zet de ovenschotel nog plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven tot de kabeljauw gaar en sappig is.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Binnen de traditie van het katholicisme in Spanje begint de zg. 'Cuaresma' na de periode van Carnaval en loopt 40 dagen door tot Goede Vrijdag. In die periode wordt dan geen vlees gegeten. Tegenwoordig wordt dat echter beperkt tot alleen Goede Vrijdag. Maar ondertussen bestaan er in Spanje daardoor vele visrecepten, die van oudsher in die periode werden gegeten, vooral met kabeljauw. Dit verhaaltje kwam ik tegen bij een kabeljauwrecept Bacalhua al horno. Verder gekeken op internet of er meer van dit soort recepten bestaan. Kwam ik een lekker recept tegen op You Tube. Kon ik niet verstaan maar aan de hand van de handelingen heb ik dit recept zelf bedacht. Het was heerlijk !!
Ingrediënten
3 aardappelen, geschild in plakjes
2 eetlepels olijfolie
2 paprika's, rood en geel, in reepjes
2 uien, in reepjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 laurierbaadje
peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 glas droge witte wijn
300 gram kabeljauwhaasje (in stukken)
bloem
gehakte peterselie
2 eetlepels olijfolie
2 paprika's, rood en geel, in reepjes
2 uien, in reepjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 laurierbaadje
peper, zout
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 glas droge witte wijn
300 gram kabeljauwhaasje (in stukken)
bloem
gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of grote koekenpan
ovenschaal
ovenschaal
Leuke tips
Op onderstaand You Tube kanaal vond ik dit recept maar kon niet verstaan welke kruiden en ook de hoeveelheid olijfolie vond ik veel te veel. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven
https://www.youtube.com/watch?v=Ip5orCSx_24
https://www.youtube.com/watch?v=Ip5orCSx_24
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486743
Homepage ID
886977
Teller
763
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid