Kerrie-champignonsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/26/2021 - 15:53
Bereidingswijze
Maak de bouillon met 2,5 liter water en de bouillonblokjes.

Snij de champignons in plakjes en doe die op hoog vuur in een tweede grote soeppan met weinig boter tot ze "drooggebakken" zijn. Neem de champignons uit de pan en hou ze even apart.
Snij de ui, prei en paprika klein en bak ze in de soeppan met de rest van de boter. Na een paar minuten de kerrie erbij en meebakken. Als de groenten 15 minuten zacht gebakken zijn, de bloem erbij doen en goed roeren.
Giet in 3 of 4 delen geleidelijk de hete bouillon uit de andere pan erbij en blijven roeren.
Doe vervolgens de gebakken champignons, de mais en de fijn gesneden peterselie erbij.
Terwijl de soep zachtjes pruttelt de gehaktballetjes erbij doen met wat kerrie, peper en zout naar smaak.
Nog 10 minuten zachtjes koken en klaar.
Afbeelding
Kerrie-champignonsoep
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept

Ingredienten voor 3 liter soep
Ingrediƫnten
6 kippenbouillonblokjes
1 grote of 2 kleine uien
1 rode paprika
2 dunne preien
250 gr champignons
blikje mais
2 eetlepels kerrie
150 gr boter
150 gr bloem
2 ons gemengd gehakt
peper en zout
bosje peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
2 soeppannen
Leuke tips
Lekker met stokbrood erbij
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1486741
Homepage ID
2790971
Teller
8
Bron
dagblad Trouw
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hjwe
Gelegenheid