Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Bak hierin het gehakt rul en lichtbruin. Maak op smaak met peper en zout.
Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe en bak even mee.
Voeg de in fijne reepjes gesneden spitskool hieraan toe. Bak de spitskool plm.2 minuten mee. Roer de witte wijn erdoor. Laat het geheel plm. 2 minuten zachtjes sudderen.
Doe de mascarpone in de pan en laat de mascarpone zachtjes smelten. Af en toe roeren.
Voeg de pasta eraan toe en meng alles goed door elkaar.
Roer de pesto en de stukjes gedroogde tomaten door de pasta.
Proef !! Maak het geheel op smaak met peper en zout.
Meng vlak voor het opdienen de basilicum door de pasta.
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan of wok.
Bak hierin het gehakt rul en lichtbruin. Maak op smaak met peper en zout.
Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe en bak even mee.
Voeg de in fijne reepjes gesneden spitskool hieraan toe. Bak de spitskool plm.2 minuten mee. Roer de witte wijn erdoor. Laat het geheel plm. 2 minuten zachtjes sudderen.
Doe de mascarpone in de pan en laat de mascarpone zachtjes smelten. Af en toe roeren.
Voeg de pasta eraan toe en meng alles goed door elkaar.
Roer de pesto en de stukjes gedroogde tomaten door de pasta.
Proef !! Maak het geheel op smaak met peper en zout.
Meng vlak voor het opdienen de basilicum door de pasta.
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Spitskool door de pasta? Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje mijn bedenkingen had. Maar ik wilde het toch een keer proberen. En bij die ene keer blijft het zeker niet. Wij (mijn man en ik) vonden het super lekker. Jammer genoeg zie je op de foto de spitskool niet. Volgende keer eens maken met een groene pastasoort.
Als je de spitskool in dunne reepjes snijdt en roerbakt met het gehakt in de pan, is het de perfecte smaakmaker voor je Italiaanse pasta.
Als je de spitskool in dunne reepjes snijdt en roerbakt met het gehakt in de pan, is het de perfecte smaakmaker voor je Italiaanse pasta.
Ingrediënten
300 gram spitskool in fijne reepjes
1 eetlepel olijfolie
150 gram gemengd gehakt
Peper, zout
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/8 ltr droge witte wijn
125 gram mascarpone of roomkaas
150 gram lintmacaroni (tagliatelle) of een andere pastasoort
3 eetlepels basilicumpesto
3 half gedroogde tomaten op olie (uitgelekt, ik kleine stukjes)
Plm. 10 blaadjes basilicum, in reepjes gesneden
Geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel olijfolie
150 gram gemengd gehakt
Peper, zout
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1/8 ltr droge witte wijn
125 gram mascarpone of roomkaas
150 gram lintmacaroni (tagliatelle) of een andere pastasoort
3 eetlepels basilicumpesto
3 half gedroogde tomaten op olie (uitgelekt, ik kleine stukjes)
Plm. 10 blaadjes basilicum, in reepjes gesneden
Geraspte Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of wok
pan voor de pasta
vergiet of zeef
pan voor de pasta
vergiet of zeef
Leuke tips
Lekker met een groene salade met kappertjes en grove flinters Parmezaanse kaas.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486497
Homepage ID
886977
Teller
1333
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid