Mascarponecreme met frambozen-aardbeiensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/16/2021 - 11:42
Bereidingswijze
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Hou 4 aardbeien apart voor de garnering.
Snij de rest van de aardbeien in kleine stukjes.
Vermeng de aardbeien met de likeur en de vanillesuiker.
Breng de aardbeien aan de kook. Zodra het kookt van de warmtebron afhalen en pureren met de staafmixer.
Roer met frambozen door de gepureerde aardbeien.
Roer de kwark, mascarpone en vanillesuiker door elkaar.
Verdeel de helft van de gepureerde aardbeien met frambozen onderin de glazen.
Verdeel daarover de mascarponecrème.
Daarover de rest van de aardbeien-frambozensaus.
Garneer met de overgebleven aardbei en een blaadje mint, citroenmelisse of basilicum.
Afbeelding
Mascarponecreme met frambozen-aardbeiensaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De bedoeling was dit nagerecht alleen met frambozen te maken. Helaas waren in de supermarkt op dat moment geen frambozen, dus maar gekozen voor de aardbeien. Tot ik in een andere supermarkt wel frambozen vond. Op mijn manier opgelost en zo vonden we het een nog lekkerder toetje.
Ingrediënten
250 gram Hollandse aardbeien
125 gram frambozen
2 + 1 zakjes vanillesuiker
Borrelglas likeur (bijv. limoncello)
paar druppels citroensap
125 gram mascarpone
125 gram vanillekwark
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
pannetje
4 glazen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1486465
Homepage ID
886977
Teller
14
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid