Bereidingswijze
Varkenshaas
Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de stukjes prei plm. 3 tot 4 minuten tot de prei zacht is. Uit de pan halen en afkoelen.
Meng de roomkaas met de prei, ham en paneermeel.
Geef een diepe snede over de lengte in de varkenshaas. Zorg dat je een beetje vlak oppervlakte krijgt.
Kruid de varkenshaas aan beide zijden met peper en zout.
Verdeel de vulling over de varkenshaas. Druk de varkenshaas weer dicht en verpak de varkenshaas in met ontbijtspek. Eerst een plakje over de snede en dan de overige plakjes eromheen. Zorg dat de openingen aan één kant zitten.
Verhit de olie in de koekenpan. Bak de varkenshaas rondom snel bruin. Eerst de zijde met de openingen, dan hoef je niets vast te zetten.
Doe de varkenshaas over in een ovenschaal.
NBTot zover kun je de varkenshaas voorbereiden en pas kort voor het eten in de oven zetten.
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
Bak de varkenshaas plm. 25 minuten (afhankelijk van de dikte van het vlees) in het midden van de oven gaar.
Haal de varkenshaas uit de oven. Laat nog een paar minuten staan en snij het vlees dan in dikke plakken.
Serveer met de Rieslingroomsaus.
Rieslingroomsaus:
Smelt de boter in een steelpan.
Bak het sjalotje hierin glazig.
Blus af met de wijn en laat de wijn op een hoge warmtebron inkoken tot je nog plm. 1 eetlepel over hebt.
Voeg de slagroom en de crème fraîche toe. Roer alles goed door elkaar en breng weer aan de kook.
Zet de warmtebron laag en laat de saus zolang zachtjes koken tot het wat dikker wordt.
Maak op smaak met peper en zout.
De saus kun je rustig een dag tevoren maken.
Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de stukjes prei plm. 3 tot 4 minuten tot de prei zacht is. Uit de pan halen en afkoelen.
Meng de roomkaas met de prei, ham en paneermeel.
Geef een diepe snede over de lengte in de varkenshaas. Zorg dat je een beetje vlak oppervlakte krijgt.
Kruid de varkenshaas aan beide zijden met peper en zout.
Verdeel de vulling over de varkenshaas. Druk de varkenshaas weer dicht en verpak de varkenshaas in met ontbijtspek. Eerst een plakje over de snede en dan de overige plakjes eromheen. Zorg dat de openingen aan één kant zitten.
Verhit de olie in de koekenpan. Bak de varkenshaas rondom snel bruin. Eerst de zijde met de openingen, dan hoef je niets vast te zetten.
Doe de varkenshaas over in een ovenschaal.
NBTot zover kun je de varkenshaas voorbereiden en pas kort voor het eten in de oven zetten.
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
Bak de varkenshaas plm. 25 minuten (afhankelijk van de dikte van het vlees) in het midden van de oven gaar.
Haal de varkenshaas uit de oven. Laat nog een paar minuten staan en snij het vlees dan in dikke plakken.
Serveer met de Rieslingroomsaus.
Rieslingroomsaus:
Smelt de boter in een steelpan.
Bak het sjalotje hierin glazig.
Blus af met de wijn en laat de wijn op een hoge warmtebron inkoken tot je nog plm. 1 eetlepel over hebt.
Voeg de slagroom en de crème fraîche toe. Roer alles goed door elkaar en breng weer aan de kook.
Zet de warmtebron laag en laat de saus zolang zachtjes koken tot het wat dikker wordt.
Maak op smaak met peper en zout.
De saus kun je rustig een dag tevoren maken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De vulling van de varkenshaas bestaat uit roomkaas (Mon Chou), fijngesneden prei en stukjes achterham. De varkenhaas wordt daarna verpakt in ontbijtspek en kort aangebraden. Het vlees wordt verder in de oven gegaard. Je kunt het vlees al ruim tevoren voorbereiden en bijvoorbeeld een half uur voor het eten in de voorverwarmde oven zetten. De saus kun je eventueel al een dag tevoren maken. Heerlijk als je gasten krijgt. Ik heb dit gemaakt voor een etentje met onze buren. Het viel erg in de smaak.
Ingrediënten
Varkenshaas
600 tot 700 gram varkenshaas
1 kleine prei, schoongemaakt in kleine stukjes
5 gram roomboter
50 gram magere achterham in kleine stukjes
1 eetlepel paneermeel
50 gram roomkaas (Mon Chou)
Zout, peper
100 gram dun gesneden ontbijtspek
1 eetlepel zonnebloemolie
Rieslingroomsaus:
½ sjalotje, gesnipperd
1 eetlepel roomboter
½ dl droge witte wijn (natuurlijk liefs de Riesling)
150 ml slagroom
100 ml crème fraîche
Peper, zout
600 tot 700 gram varkenshaas
1 kleine prei, schoongemaakt in kleine stukjes
5 gram roomboter
50 gram magere achterham in kleine stukjes
1 eetlepel paneermeel
50 gram roomkaas (Mon Chou)
Zout, peper
100 gram dun gesneden ontbijtspek
1 eetlepel zonnebloemolie
Rieslingroomsaus:
½ sjalotje, gesnipperd
1 eetlepel roomboter
½ dl droge witte wijn (natuurlijk liefs de Riesling)
150 ml slagroom
100 ml crème fraîche
Peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
ovenschaal
ovenschaal
Leuke tips
De saus en het vlees kun je ruim tevoren klaarmaken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486463
Homepage ID
886977
Teller
68
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid