Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in de wok of hapjespan.
Bak hierin de garnalen één tot twee minuten op hoge warmtebron. Zodra de garnalen loskomen van de pand draai je ze om en dan nogmaals 2 minuten bakken. Ze moeten een mooie roze kleur hebben gekregen. Haal de garnalen uit de pan.
Bak in de overgebleven olie (of doe er nog iets bij) de ui en de knoflook glazig.
Voeg het kerriepoeder, koriander en gemberpoeder hieraan toe en bak 2 minuten mee.
Doe de Thaise roerbakmix erbij. Meng alles goed door elkaar en bak plm. 5 minuten mee.
Meng de gare rijst en de mangoblokjes erdoor.
Breng op smaak met peper, zout, sojasaus, vissaus en chilisaus.
Doe de garnalen terug in de pan en serveer !
Verhit de olie in de wok of hapjespan.
Bak hierin de garnalen één tot twee minuten op hoge warmtebron. Zodra de garnalen loskomen van de pand draai je ze om en dan nogmaals 2 minuten bakken. Ze moeten een mooie roze kleur hebben gekregen. Haal de garnalen uit de pan.
Bak in de overgebleven olie (of doe er nog iets bij) de ui en de knoflook glazig.
Voeg het kerriepoeder, koriander en gemberpoeder hieraan toe en bak 2 minuten mee.
Doe de Thaise roerbakmix erbij. Meng alles goed door elkaar en bak plm. 5 minuten mee.
Meng de gare rijst en de mangoblokjes erdoor.
Breng op smaak met peper, zout, sojasaus, vissaus en chilisaus.
Doe de garnalen terug in de pan en serveer !
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had nog een restje mango over van een etentje. Die wilde ik gaag opmaken.
Ook had ik nog wat rijst over en lag er nog een zakje Thaise groentemix in de koelkast. Zo ontstond dit lekkere rijstgerecht. De mangoblokjes geven een heerlijke frisse smaak aan dit pittige rijstgerecht.
Ook had ik nog wat rijst over en lag er nog een zakje Thaise groentemix in de koelkast. Zo ontstond dit lekkere rijstgerecht. De mangoblokjes geven een heerlijke frisse smaak aan dit pittige rijstgerecht.
Ingrediënten
125 gram basmati-rijst
Plm. 10 tot 12 garnalen
2 eetlepels arachideolie
250 gram Thaise roerbakmix
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
½ mango, in blokjes
Pepe, zout
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen gember (djahé)
1 eetlepel sojasaus (Japanse of Chinese)
Paar druppels vissaus
1 eetlepel zoetzure Chilisaus
Plm. 10 tot 12 garnalen
2 eetlepels arachideolie
250 gram Thaise roerbakmix
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
½ mango, in blokjes
Pepe, zout
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen gember (djahé)
1 eetlepel sojasaus (Japanse of Chinese)
Paar druppels vissaus
1 eetlepel zoetzure Chilisaus
Hulpmiddelen & keukengerei
wpokk of hapjespan
Leuke tips
Lekker met pittige komkommersalade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486447
Homepage ID
886977
Teller
2291
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Histaminevrij
Gelegenheid