Bereidingswijze
Schil de komkommer maar laat hier en daar nog een streep van de schil ziten.
Snij de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder met een lepel de zaadlijsten.
Snij de komkommer in niet te dunne partjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Schep de komkommerpartjes erdoor en laat de saladeplm. 30 minuten intrekken.
Af en toe even omscheppen.
Snij de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder met een lepel de zaadlijsten.
Snij de komkommer in niet te dunne partjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Schep de komkommerpartjes erdoor en laat de saladeplm. 30 minuten intrekken.
Af en toe even omscheppen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze knapperige komkommersalade is een beetje pittig en een beetje zout, maar bovenal fris.
Laat de salade plm. 30 minuten intrekken dan is de salade nog lekkerder.
Laat de salade plm. 30 minuten intrekken dan is de salade nog lekkerder.
Ingrediënten
1 (biologische) komkommer
Dressing:
½ rode ui, gesnipperd
2 lente-uitjes, in ringetjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 ½ eetlepel Japanse of Chinese sojasaus
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel sesamolie
½ eetlepel (rijst)azijn
2 theelepels honing
Dressing:
½ rode ui, gesnipperd
2 lente-uitjes, in ringetjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 ½ eetlepel Japanse of Chinese sojasaus
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel sesamolie
½ eetlepel (rijst)azijn
2 theelepels honing
Hulpmiddelen & keukengerei
schaaltje
Leuke tips
Lekker bijgerecht bij een Oosterse maaltijd.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1486445
Homepage ID
886977
Teller
76
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid