Authentieke Franse uiensoep volgens de Pied Noirs.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/12/2021 - 18:06
Bereidingswijze
Het vlees aanbraden en even sudderen, apart leggen. Uien in grove ringen en lichtjes fruiten met de knoflook. Samenvoegen, heet water toevoegen, alle verse kruiden voegen.
Laten sudderen. Na +/- 25 minuten wijn, port toevoegen.
Sudderen +/- 20 minuten. Heet water toevoegen, sudderen. Zout en peper naar smaak.
Blijven proeven tot het jou begeert..
Afkoelen en tenminste 1 uur laten staan. De soep wordt pas lekker na een paar uur, dus niet voor een snelle hap!
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept van uiensoep heb ik geleerd van een echte Pied-noir kok. Pied noir betekent immigranten uit Noord-Afrika die naar zuid Frankrijk zijn geimegreerd. Omdat ze geen geld hadden voor schoenen liepen ze op blote voeten vandaar.... de Franse boeren hebben het recept omarmd, maar zelden krijg je zo'n uiensoep geserveerd...
Ingrediƫnten
Runder sudder lapjes, veel uien, thijm, laurierblad, oregano, knoflook, witte of rode zoete wijn, cognac, rode port, zout en peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
grote soep pan
Leuke tips
Indien de soep direct wordt gegeten dan garneren met; geklopt ei, sneetje stokbrood en geraspte kaas naar keuze.
Kommen in de oven tot het ei en de kaas zijn gesmolten.
Bewaren: je kan de soep invriezen.
Bij directe consumptie kan je de soep indikken met een beetje bloem, dan heb je een echte maaltijd soep! Smakelijk!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1486379
Homepage ID
2962881
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
Chino
Gelegenheid