Bereidingswijze
Oke was de aubergine en snijd in dunne plakjes (ongeveer 3mm) maar nu eerst de saus.
Snijd de ui in kleine blokjes en doe beetje olijfolie in de pan , fruit de uitjes , dan hop de gepelde tomaten erbij en half blikje water erbij en goed doorroeren(die gepelde tomaten moeten fijn) dan beetje peper en zout , soms zijn de tomaten scherp en ik wil een iets zoetere saus dus beetje suiker erbij om de scherpte eraf te halen en zoeter te krijgen en de smaak van tomaat meer naar voren te krijgen. (Je kan er laurierblad of andere kruiden in doen maar dat is een keuze)
Laat de saus rustig 5 min pruttelen.
Nu de eieren loskloppen in een bord of kom wat peper en zout erin.
De koekenpan op het vuur olijfolie in de pan , en dan de plakjes aubergine door het eimengsel halen en beide zijde bakken in de olijfolie. Leg ze na het bakken even op keukenpapier anders te vet.
Dan een schaal daar doe je op de bodem een schep saus dan de aubergine dan een handje parmezaanse kaas dan weer saus dan aubergine dan parmezaanse kaas en dit herhaal.tot het op is.
Nu laten afkoelen en dan serveren lekker voor op brood of met een ciabatta bij de BBQ.
Snijd de ui in kleine blokjes en doe beetje olijfolie in de pan , fruit de uitjes , dan hop de gepelde tomaten erbij en half blikje water erbij en goed doorroeren(die gepelde tomaten moeten fijn) dan beetje peper en zout , soms zijn de tomaten scherp en ik wil een iets zoetere saus dus beetje suiker erbij om de scherpte eraf te halen en zoeter te krijgen en de smaak van tomaat meer naar voren te krijgen. (Je kan er laurierblad of andere kruiden in doen maar dat is een keuze)
Laat de saus rustig 5 min pruttelen.
Nu de eieren loskloppen in een bord of kom wat peper en zout erin.
De koekenpan op het vuur olijfolie in de pan , en dan de plakjes aubergine door het eimengsel halen en beide zijde bakken in de olijfolie. Leg ze na het bakken even op keukenpapier anders te vet.
Dan een schaal daar doe je op de bodem een schep saus dan de aubergine dan een handje parmezaanse kaas dan weer saus dan aubergine dan parmezaanse kaas en dit herhaal.tot het op is.
Nu laten afkoelen en dan serveren lekker voor op brood of met een ciabatta bij de BBQ.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn Siciliaanse vader maakte véél traditionele gerechten maar vaak naar eigen smaak. En ik was 3 dat ik dit voor het eerst op mijn brood kreeg ..en erg lekker vond.en vind het nu nog erg lekker
Ingrediënten
1 mooie dikke aubergine
1 zakje/stuk parmezaanse kaas
2 of 3 eieren
1 middelgrote ui
1 blik gepelde tomaten
Peper
Zout
Suiker (1desertlepeltje)
Olijfolie
1 zakje/stuk parmezaanse kaas
2 of 3 eieren
1 middelgrote ui
1 blik gepelde tomaten
Peper
Zout
Suiker (1desertlepeltje)
Olijfolie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1486357
Homepage ID
2784423
Teller
213
Bron
Mijn vader
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid