Rivierkreeftjes cocktail

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/07/2021 - 14:19
Bereidingswijze
Snijd alle groente en de peterselie zoals aangegeven.
Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Proef en breng naar wens op smaak met meer sambal.
Meng de rivierkreeftjes met de gesneden bleekselderij, bosui, paprika, tomaatjes en peterselie. Voeg zoveel saus toe als je wilt en geef de rest er apart bij.
Snijd de rucola fijn.
Voor een extra feestelijk gerechtje serveer je de cocktail in een mooi glas. Onderin het glas de rucola, dan de aangemaakte cocktail en bovenop als garnering een plukje alfalfa of andere kiemgroenten.
Pas eenvoudig de portiegrootte aan, als je het als voorgerecht of amuse wilt serveren.
Afbeelding
Rivierkreeftjes cocktail
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht van Inge
Ingrediënten
200 g rivierkreeftjes
20 cm bleekselderij - brunoise, heel fijngesneden
20 cm bosui - in ringetjes
40 g paprika - ong. ⅛
6 cherrytomaatjes - gehalveerd
6 takjes peterselie - vers, fijngesneden
Dressing/saus
2 el mayonaise
4 tl Griekse yoghurt
2 tl sambal - minder of meer naar smaak
2 tl tomatenketchup
Garnering
flinke hand rucola - fijngesneden
plukje kiemgroente - alfalfa, of andere naar keuze
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1486267
Homepage ID
1949664
Teller
4
Bron
koolhydraatarmrecept.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
inlihaka
Gelegenheid