Bereidingswijze
Deeg:
Meng de bloem met het zout in een kom. Snijd de koude boter in blokjes en meng dit door de bloem. Wrijf het met je vingers tot een korrelig geheel. Voeg het ei en het water toe en meng kort, tot je van het deeg een samenhangende bal kunt maken. Voeg als het deeg te droog is een klein beetje extra water toe. Kneed niet te lang! Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast voordat je het verder gaat verwerken.
Vulling:
Verhit de olie in een grote koekenpan.
Bak de paddenstoelen op hoog vuur bakken tot al het vocht is verdwenen.
Sjalot-snippers en knoflook even meebakken. Laurierblad, Provençaalse kruiden, tomatenpuree en gedroogde tomaten toevoegen en ook even meebakken.
Afblussen met witte wijn. Op hoog vuur inkoken tot het vocht verdwenen is. Dan de roomkaas erin laten smelten. Op smaak maken met peper en zout. Wat laten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Bekleed een lage (quiche)bakvorm (plm. 28 cm.) met bakpapier. Verdeel het deeg over de vorm en druk het overal goed aan. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Verdeel het paneermeel over het deeg. Verdeel de afgekoelde paddenstoelenmassa over het deeg.
Klop de eieren los met de crème fraîche en wat peper en zout en giet dit over de paddenstoelen in de vorm. Strooi wat geraspte kaas over de quiche.
Bak de quiche plm. 35 tot 40 minuten op de 2e richel van onderen in de op 200 graden voorverwarmde oven,
Meng de bloem met het zout in een kom. Snijd de koude boter in blokjes en meng dit door de bloem. Wrijf het met je vingers tot een korrelig geheel. Voeg het ei en het water toe en meng kort, tot je van het deeg een samenhangende bal kunt maken. Voeg als het deeg te droog is een klein beetje extra water toe. Kneed niet te lang! Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast voordat je het verder gaat verwerken.
Vulling:
Verhit de olie in een grote koekenpan.
Bak de paddenstoelen op hoog vuur bakken tot al het vocht is verdwenen.
Sjalot-snippers en knoflook even meebakken. Laurierblad, Provençaalse kruiden, tomatenpuree en gedroogde tomaten toevoegen en ook even meebakken.
Afblussen met witte wijn. Op hoog vuur inkoken tot het vocht verdwenen is. Dan de roomkaas erin laten smelten. Op smaak maken met peper en zout. Wat laten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Bekleed een lage (quiche)bakvorm (plm. 28 cm.) met bakpapier. Verdeel het deeg over de vorm en druk het overal goed aan. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Verdeel het paneermeel over het deeg. Verdeel de afgekoelde paddenstoelenmassa over het deeg.
Klop de eieren los met de crème fraîche en wat peper en zout en giet dit over de paddenstoelen in de vorm. Strooi wat geraspte kaas over de quiche.
Bak de quiche plm. 35 tot 40 minuten op de 2e richel van onderen in de op 200 graden voorverwarmde oven,
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De bodem van deze quiche (of hartige taart) heb ik zelf gemaakt. Iets meer werk maar ook daardoor ook erg lekker. Als hoofdgerecht is deze quiche voldoende voor 4 personen. Lekker met een salade.
Ingrediënten
Deeg
250 gram bloem
125 gram koude boter
3 eetlepels water
1 ei
Snufje zout
Vulling
400 gram gemengde paddenstoelen, in stukken of plakjes
3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in stukjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 eetlepels zonnebloemolie
1/8 liter droge witte wijn
2 theelepels Provençaalse kruiden
1 laurierblad (liefst vers)
1 afgestreken eetlepel tomatenpuree
2 theelepels paprikapoeder mild
peper, zout
200 ml crème fraîche
3 losgeklopte eieren
100 gram roomkaas
2-3 eetlepels paneermeel -
50 geraspte belegen kaas
250 gram bloem
125 gram koude boter
3 eetlepels water
1 ei
Snufje zout
Vulling
400 gram gemengde paddenstoelen, in stukken of plakjes
3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in stukjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 eetlepels zonnebloemolie
1/8 liter droge witte wijn
2 theelepels Provençaalse kruiden
1 laurierblad (liefst vers)
1 afgestreken eetlepel tomatenpuree
2 theelepels paprikapoeder mild
peper, zout
200 ml crème fraîche
3 losgeklopte eieren
100 gram roomkaas
2-3 eetlepels paneermeel -
50 geraspte belegen kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
quiche- of bakvorm 26 tot 28 cm.
keukenmachine
koekenpan of wok
keukenmachine
koekenpan of wok
Leuke tips
In plaats van het deeg zelf te maken, kun je natuurlijk ook kant-en-klaar deeg kopen uit het koelvak van de supermarkt of diepvries bbladerdeeg. Allemaal lekker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1486151
Homepage ID
886977
Teller
433
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid