Bereidingswijze
Bereidingswijze procureur:
• Verwarm de oven voor tot 180° C.
• Bestrooide procureur met zout en peper en schroei in de olijfolie aan allekanten dicht in de stoofpan, voeg rode ui, bleekselderij en knoflook toe en laat nog 10 á 15 minuten garen.
• Meng worcestersaus, kippenbouillon, tabasco, wodka, rode porttomatensaus en citroensap en giet op de procureur.
• Zet de stoofpan met deksel in de voorverwarmde oven, draai de procureur geregeld om en houd een kerntemperatuur aan van 86 °C.
• Haal de procureur bij een kerntemperatuur van 86 °C uit de oven en uit de pan. Controleer de saus op smaak en laat eventueel op het vuur nog wat inkoken. Breng op smaak met zout en peper, en eventueel worcestersaus en tabasco.
• Serveer de in plakken gesneden procureur in de saus.
Bereidingswijze tomatensaus:
• Fruit de uien in een pan(netje) glazig in de olijfolieen voeg na een paar minuten de knoflook toe.
• Blus af met rode wijn en voeg verse en gedroogde tomaten toe. Breng tegen de kook aan.
• Voeg balsamico azijnen tijm toe. Roer goed door en zet de pan op de allerlaagste pit die je hebt. Controleer na 1 uur of de boel droog kookt, zo ja, dan voeg je wat warm water toe (blijf controleren en eventueel aanvullen met water.)
• Na ongeveer 3 uur is de saus top, maar hoe langer je doorgaat, hoe beter. Breng op smaak met zout en peper.
• Verwarm de oven voor tot 180° C.
• Bestrooide procureur met zout en peper en schroei in de olijfolie aan allekanten dicht in de stoofpan, voeg rode ui, bleekselderij en knoflook toe en laat nog 10 á 15 minuten garen.
• Meng worcestersaus, kippenbouillon, tabasco, wodka, rode porttomatensaus en citroensap en giet op de procureur.
• Zet de stoofpan met deksel in de voorverwarmde oven, draai de procureur geregeld om en houd een kerntemperatuur aan van 86 °C.
• Haal de procureur bij een kerntemperatuur van 86 °C uit de oven en uit de pan. Controleer de saus op smaak en laat eventueel op het vuur nog wat inkoken. Breng op smaak met zout en peper, en eventueel worcestersaus en tabasco.
• Serveer de in plakken gesneden procureur in de saus.
Bereidingswijze tomatensaus:
• Fruit de uien in een pan(netje) glazig in de olijfolieen voeg na een paar minuten de knoflook toe.
• Blus af met rode wijn en voeg verse en gedroogde tomaten toe. Breng tegen de kook aan.
• Voeg balsamico azijnen tijm toe. Roer goed door en zet de pan op de allerlaagste pit die je hebt. Controleer na 1 uur of de boel droog kookt, zo ja, dan voeg je wat warm water toe (blijf controleren en eventueel aanvullen met water.)
• Na ongeveer 3 uur is de saus top, maar hoe langer je doorgaat, hoe beter. Breng op smaak met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Uit het boek de stoofbijbel, oorspronkelijk een recept voor de dutch oven, maar in je keukenoven werkt het ook heel goed.
Ingrediënten
Bloody Mary pork
Ingrediënten procureur:
• I Kgs Procureur.
• 30 ml olijfolie
• 3 rode uien, geschild en in vieren.
• Halve stronk bleekselderij, geschild en in stukken van 4 cm.
• 2 tenen knoflook, geperst.
• 30 ml worcestersaus
• 500 ml kippenbouillon.
• 1 tl tabasco
• 50 ml wodka.
• 30 ml rode port.
• 700 gram tomatensaus
• 1 citroen uitgeperst
• zout en peper.
Ingrediënten tomatensaus:
• 2 rode uien gesneden.
• 50 ml olijfolie.
• 2 tenen knoflook geperst.
• 100 ml rode wijn.
• 500 gram pruimtomaten gesneden.
• 50 gram zongedroogde tomaten, in water geweekt, uitgeknepen en gesneden.
• 30 ml balsamico azijn, hou ouder hoe beter.
• 2 takjes tijm.
• Zout en peper.
Ingrediënten procureur:
• I Kgs Procureur.
• 30 ml olijfolie
• 3 rode uien, geschild en in vieren.
• Halve stronk bleekselderij, geschild en in stukken van 4 cm.
• 2 tenen knoflook, geperst.
• 30 ml worcestersaus
• 500 ml kippenbouillon.
• 1 tl tabasco
• 50 ml wodka.
• 30 ml rode port.
• 700 gram tomatensaus
• 1 citroen uitgeperst
• zout en peper.
Ingrediënten tomatensaus:
• 2 rode uien gesneden.
• 50 ml olijfolie.
• 2 tenen knoflook geperst.
• 100 ml rode wijn.
• 500 gram pruimtomaten gesneden.
• 50 gram zongedroogde tomaten, in water geweekt, uitgeknepen en gesneden.
• 30 ml balsamico azijn, hou ouder hoe beter.
• 2 takjes tijm.
• Zout en peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
Stoofpan, kerntemperatuurmeter, staafmixer.
Leuke tips
Als je de saus wat te grof vindt, kun je hem puren met de keukenmachine of met een staafmixer (wel even de tijmtakjes eruit halen).
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1486083
Homepage ID
2915173
Teller
13
Bron
Stoofbijbel van Julius Jaspers
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid