Bereidingswijze
Schil de wortel en aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
Maak de prei schoon en snij de prei in ringetjes.
Smelt de boter in een pan en bak de groenten hierin plm. 2 à 3 minuten.
Voeg het laurierblad en de schijf citroen hieraan toe.
Blus alles af met de visfond of het water met de verkruimelde visbouillontablet.
Breng alles aan de kook en laat plm. 15 minuten zachtjes koken.
Ondertussen de zalm in kleine stukjes verdelen.
Als de groenten en aardappel gaar zijn het laurierblad en de schrijf citroen verwijderen.
Slagroom aan de soep toevoegen.
Soep pureren met de staafmixer.
De stukjes zalm en het grootste deel van de dille aan de soep toevoegen. Zalm plm. 2 à 3 minuten garen in de soep.
Soep op smaak maken met zout, peper en een mespunt suiker.
Garneren met de rest van de dille.
Maak de prei schoon en snij de prei in ringetjes.
Smelt de boter in een pan en bak de groenten hierin plm. 2 à 3 minuten.
Voeg het laurierblad en de schijf citroen hieraan toe.
Blus alles af met de visfond of het water met de verkruimelde visbouillontablet.
Breng alles aan de kook en laat plm. 15 minuten zachtjes koken.
Ondertussen de zalm in kleine stukjes verdelen.
Als de groenten en aardappel gaar zijn het laurierblad en de schrijf citroen verwijderen.
Slagroom aan de soep toevoegen.
Soep pureren met de staafmixer.
De stukjes zalm en het grootste deel van de dille aan de soep toevoegen. Zalm plm. 2 à 3 minuten garen in de soep.
Soep op smaak maken met zout, peper en een mespunt suiker.
Garneren met de rest van de dille.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het recept van deze Finse zalmsoep vond ik in een Duits tijdschrift, De eerste uitgave van "Einfach Hausgemacht". Ik had nog nooit van deze soep gehoord. Maar toen ik ook op internet zocht naar deze soep kwam ik heel wat recepten van deze soep tegen.
Ik heb de soep gemaakt volgens het recept in het tijdschrift en we vonden het een hele lekkere soep. Het enige wat in mijn recept afwijkt, is dat ik de ssope gepureerd heb en in het recept bleef de groenten heel (hele kleine blokjes !)Weer eens een hele andere soep.
Ik heb de soep gemaakt volgens het recept in het tijdschrift en we vonden het een hele lekkere soep. Het enige wat in mijn recept afwijkt, is dat ik de ssope gepureerd heb en in het recept bleef de groenten heel (hele kleine blokjes !)Weer eens een hele andere soep.
Ingrediënten
1 wortel (plm. 60 gram)
2 aardappelen (plm. 200 gram)
½ stengel prei (plm. 100 gram)
1 eetlepel roomboter
1 laurierblad
1 schijfje citroen
500 ml visfond of 1 visbouillontablet opgelost in 500 ml water
3 eetlepels verse dille
150 ml slagroom
Zout, witte peper
Mespunt suiker
2 aardappelen (plm. 200 gram)
½ stengel prei (plm. 100 gram)
1 eetlepel roomboter
1 laurierblad
1 schijfje citroen
500 ml visfond of 1 visbouillontablet opgelost in 500 ml water
3 eetlepels verse dille
150 ml slagroom
Zout, witte peper
Mespunt suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
staafmixer
staafmixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1486057
Homepage ID
886977
Teller
22
Bron
Duits tijdschrift "Einfach Hausgemacht". 2021
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid