Bereidingswijze
-Schil de peren en maak ze schoon, halveer deze en leg ze in de pan
-Gooi hier dan de wijn, water, suiker, kaneelstokjes, kruidnagel, de sinaasappel en citroen schil bij.
-Zet het op het vuur en laat 2 tot 3 uur stoven
Prik af en toe in de peren om te voelen of ze zacht genoeg zijn.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een beetje van oma en een beetje van mezelf. Dit recept valt altijd goed in de smaak bij mensen en is super makkelijk dus ik wil hem graag met jullie delen.
Ingrediƫnten
-Stoofperen, ongeveer 10 stuks
-150ml rode wijn
-350ml water (of meer, de peren moeten onderstaan)
-2 kaneelstokjes
-Sinaasappel schil 1
-Citroen schil 2
-Kruidnagel 1
-stoofperen suiker/kristal suiker 50g
-150ml rode wijn
-350ml water (of meer, de peren moeten onderstaan)
-2 kaneelstokjes
-Sinaasappel schil 1
-Citroen schil 2
-Kruidnagel 1
-stoofperen suiker/kristal suiker 50g
Hulpmiddelen & keukengerei
-Pan met deksel
-Mes
-Snijplank
-Mes
-Snijplank
Leuke tips
Lekker met vanillevla of bij rode kool met hachee.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1485867
Homepage ID
2757519
Teller
3
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid