Bereidingswijze
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan
Bak de plakjes worst hierin knapperig en haal de worst uit de pan. Zet even apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook lichtbruin.
Bak de stukjes paprika ook 2 minuten mee.
Blus af met de rode wijn.
Voeg de tomatenblokjes hieraan toe en breng aan de kook.
Meng de olijven, uitgelekte witte bonen, plakjes chorizo, paprikapoeder en Al Andalusia-kruiden erdoor.
Roer alles goed door elkaar en laat de bonen plm. 10 minuten zachtjes stoven.
Maak op smaak met peper en zout.
Verwarm in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie.
Bak de eieren zoals je zelf lekker vindt.
Verdeel de bonenschotel over de borden. Garneer met de stukjes lente-uitjes.
Leg op elk bord een gebakken ei.
Bak de plakjes worst hierin knapperig en haal de worst uit de pan. Zet even apart.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook lichtbruin.
Bak de stukjes paprika ook 2 minuten mee.
Blus af met de rode wijn.
Voeg de tomatenblokjes hieraan toe en breng aan de kook.
Meng de olijven, uitgelekte witte bonen, plakjes chorizo, paprikapoeder en Al Andalusia-kruiden erdoor.
Roer alles goed door elkaar en laat de bonen plm. 10 minuten zachtjes stoven.
Maak op smaak met peper en zout.
Verwarm in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie.
Bak de eieren zoals je zelf lekker vindt.
Verdeel de bonenschotel over de borden. Garneer met de stukjes lente-uitjes.
Leg op elk bord een gebakken ei.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker pittige schotel van witte bonen met gebakken chorizo, tomaat, paprika en zwarte olijven. Het scheutje rode wijn zorgt voor de smeuïgheid van de witte bonen.
Heerlijk met een gebakken eitje.
Heerlijk met een gebakken eitje.
Ingrediënten
200 gram chorizo aan één stuk, in plakjes gesneden
2 + 1 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 flinke rode ui, gesnipperd
1 rode puntpaprika, schoongemaakt in stukjes
1 groene puntpaprika, schoongemaakt in stukjes
1 afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder
2 theelepels kruiden Al.Andalusia Jonnie Boer
1 blikje tomatenblokjes
1 grote pot witte bonen (inh. 720 gram), afgespoeld en uitgelekt
50 ml rode wijn
Zwarte olijven zonder pit (Kalamata bijv)
2 lente-uitjes, in kleine stukjes
4 eieren
Peper, zout
2 + 1 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 flinke rode ui, gesnipperd
1 rode puntpaprika, schoongemaakt in stukjes
1 groene puntpaprika, schoongemaakt in stukjes
1 afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder
2 theelepels kruiden Al.Andalusia Jonnie Boer
1 blikje tomatenblokjes
1 grote pot witte bonen (inh. 720 gram), afgespoeld en uitgelekt
50 ml rode wijn
Zwarte olijven zonder pit (Kalamata bijv)
2 lente-uitjes, in kleine stukjes
4 eieren
Peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of wok
Leuke tips
Lekker met een tomatensalade of komkommersalade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1485841
Homepage ID
886977
Teller
1997
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid