Pindasatesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/15/2021 - 16:19
Bereidingswijze
verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan, fruit daarin de ui goudgeel, doe dan 250 m water erbij, tot het kookt, dan zachtjes zetten, het potje pindakaas erbij en er door heen roeren. daarna 2 eetlepels ketjap asin, erbij en 2 eetlepels stroop, 3 gemberballetjes, 2 laurierblaadjes, op smaak brengen met wat peper en zout, en een paar druppels citroensap de citroen iets laten inkoken, als het te dik is er wat water bij doen. daarna de blaadjes laurier eruit halen.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik krijg goede reacties als ik deze pinda sate saus gemaakt hebt.
Ingrediƫnten
2 eetlepels sla (olijf) olie, 1 potje pindakaas (geen calve) 1 uit, 1 eetlepel stroop, laurierblaadje, gemberbelletjes (2) peper, zout, ketjap asin, citroensap 250 ml water
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan
Leuke tips
Lekker bij fondue, of gourmet of op sate stokjes of kalkoenstick
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1485831
Homepage ID
2998961
Teller
0
Bron
van mijn vader familierecept
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kardadam1962
Gelegenheid