Bo­ter­hart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/12/2021 - 08:53
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Teken op een stuk karton een hart van ongeveer 25 cm hoog en 20 cm breed en knip uit.
-Bekleed de bakplaat met bakpapier.
-Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen. Splits de eieren en klop de eidooiers in een kom los met de melk. Kneed de helft van het eimengsel met de amandelspijs en het citroenrasp.
-Stapel 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 26 cm. Herhaal met de rest van het bladerdeeg. Leg het kartonnen hart op een deeglap en snijd het met een scherp mes uit. Maak zo nog een hart. Leg 1 hart op de bakplaat.
-Verdeel de amandelspijs op het deeg, maar laat een rand van ca. 2 cm rondom vrij.
-Bestrijk het deeg rondom wat eimengsel. Leg het tweede hart erop en druk de randen goed aan. Bestrijk het hart met de rest van het eimengsel.
-Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het hart in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat het hart op een rooster afkoelen.

Afbeelding
Bo­ter­hart
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Verras je lief met dit boterhart. Knapperig van buiten, heerlijk smeuïg van binnen.
Ingrediënten
1 citroen (schoongeboend)
450 g amandelspijs
2 el halfvolle melk
2 middelgrote eieren
1 el tarwebloem
10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
Hulpmiddelen & keukengerei
stuk karton
bakpapier
Leuke tips
Tip:
Versier het hart met amandelen of amandelschaafsel.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1485767
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid