Bereidingswijze
Doe de linzen in een zeef of vergiet, spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
Snij de blauwe kaas in kleine stukjes.
Snij het grootste deel van de appel in kleine blokjes en bewaar een paar schijfjes om te garneren.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Hak het grootste deel in grove stukken.
Meng de ingrediënten genoemd onder ”dressing”, door elkaar.
Meng de dressing door de linzen. Laat dit een kwartiertje intrekken.
Meng dan het grootste deel van de appel, blauwe kaas en walnoten door de linzen.
Garneer de salade met de schijfjes appel, een paar hele walnoten, wat stukjes blauwe kaas , peterselie en de kerstomaatjes. (zie foto).
Snij de blauwe kaas in kleine stukjes.
Snij het grootste deel van de appel in kleine blokjes en bewaar een paar schijfjes om te garneren.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Hak het grootste deel in grove stukken.
Meng de ingrediënten genoemd onder ”dressing”, door elkaar.
Meng de dressing door de linzen. Laat dit een kwartiertje intrekken.
Meng dan het grootste deel van de appel, blauwe kaas en walnoten door de linzen.
Garneer de salade met de schijfjes appel, een paar hele walnoten, wat stukjes blauwe kaas , peterselie en de kerstomaatjes. (zie foto).
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere salade voor bij de lunch.Snel gemaakt met linzen uit blik.Ik had nog een stukje roquefort liggen, maar in plaats daarvan is danisch blue, gorgonzola of een andere blauwe kaas ook heel lekker.
Ingrediënten
1 klein blikje linzen (plm. 200 gram)
50 gram blauwe kaas (ik had roquefort)
1 kleine appel (Elstar)
handvol geroosterde walnoten
kerstomaatjes om te garneren
Gehakte peterselie
Dressing
1 eetlepel blanke balsamicoazijn
3 eetlepels lekkere olijfolie
peper
½ eetlepel honing
50 gram blauwe kaas (ik had roquefort)
1 kleine appel (Elstar)
handvol geroosterde walnoten
kerstomaatjes om te garneren
Gehakte peterselie
Dressing
1 eetlepel blanke balsamicoazijn
3 eetlepels lekkere olijfolie
peper
½ eetlepel honing
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal
koekenpan om de walnoten te roosteren
koekenpan om de walnoten te roosteren
Leuke tips
Lekker bij de lunch met een vers broodje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1485611
Homepage ID
886977
Teller
12
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid