Hartenbroodjes met vanille-appeltjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/06/2021 - 09:10
Bereidingswijze
-Steek 12 hartjes uit het brood met behulp van het aluminium vormpje.

-Was de appels en verwijder de steel en het klokhuis.
-Snijd de appels in 4 partjes en elk partje in gelijke plakjes.
-Smelt 30 g boter in een grote pan. Doe de plakjes erin en bak ze 3 minuten.
-Druppel het vanille-extract erover, draai de plakjes om en bak ze nog 3 minuten. Haal ze voorzichtig uit de pan en leg ze op een bord.

-Bak vervolgens de hartvormige broodsneetjes aan beide zijden in dezelfde pan, samen met de overige 20 g boter, tot ze een goudbruine kleur hebben.

-Leg een broodsneetje op elk bord, vervolgens enkele plakjes appel, weer een broodsneetje, weer enkele plakjes appel en werk af met een broodsneetje.

-Bestrooi met wat bloemsuiker en garneer met enkele extra appelplakjes.

-Klop de room tot slagroom en serveer hem bij het hartenbroodje.
Afbeelding
Hartenbroodjes met vanille-appeltjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker en makkelijk  toetje 
Ingrediënten
4 sneetjes wit brood
4 appels
2 el (30 ml) vanille-extract
1 dl room
50 g boter
bloemsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
1 hartvormig aluminium uitsteekvormpje
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1485599
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid