Bereidingswijze
- Kook de spaghetti in ruim water met een beetje olijfolie tot hij net niet gaar is. Giet de spaghetti af in een vergiet en spoel onder stromend water koud, laat goed uitlekken.
- Fruit de knoflook en de sjalot zonder te kleuren in wat olijfolie. Voeg de spaghetti toe en blus met een goede scheut Prosecco. Laat even met het deksel op de pan warm worden.
- Voeg op het laatst de fijngesneden prei en peterselie, de in stukjes gesneden paling en de tomaat toe (kleine tomaatjes gehalveerd of grote in stukjes gesneden) toe.
- Schep de spaghetti goed om en serveer in een schaal met de geraspte kaas en partjes limoen.
- Fruit de knoflook en de sjalot zonder te kleuren in wat olijfolie. Voeg de spaghetti toe en blus met een goede scheut Prosecco. Laat even met het deksel op de pan warm worden.
- Voeg op het laatst de fijngesneden prei en peterselie, de in stukjes gesneden paling en de tomaat toe (kleine tomaatjes gehalveerd of grote in stukjes gesneden) toe.
- Schep de spaghetti goed om en serveer in een schaal met de geraspte kaas en partjes limoen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben altijd dol op recepten met een verhaal en zeker ook nog eens als blijkt dat het een heerlijk recept is zoals dit.
Het verhaal achter deze verleidelijke Spaghetti
Jonnie: "Thérèse is pas achttien jaar oud als ik voor het eerst voor haar mag koken. Je begrijpt dat ik die avond helemaal geen zin in moeilijke dingen had. Maar natuurlijk wilde ik wel indruk op haar maken en iets heel erg lekkers op tafel zetten. Het werd dus spaghetti met een handvol kaas en stukjes gerookte paling erdoor. Zo heb ik haar, samen met de twee flessen wijn die we toen soldaat hebben gemaakt, verleid. Ik wil het recept niemand onthouden".
Ik ben me ervan bewust dat dit recept al meerdere keren op Internet staat maar het verbaasde me dat het recept steeds (standaard) voor 4 personen weergegeven wordt. Ik ben ervan overtuigd toen Jonnie Boer dit voor zijn Thérèse kookte het recept maar voor 2 personen was ;) :) :P
TIP: Dit is het ultieme Valentijsrecept.
Het verhaal achter deze verleidelijke Spaghetti
Jonnie: "Thérèse is pas achttien jaar oud als ik voor het eerst voor haar mag koken. Je begrijpt dat ik die avond helemaal geen zin in moeilijke dingen had. Maar natuurlijk wilde ik wel indruk op haar maken en iets heel erg lekkers op tafel zetten. Het werd dus spaghetti met een handvol kaas en stukjes gerookte paling erdoor. Zo heb ik haar, samen met de twee flessen wijn die we toen soldaat hebben gemaakt, verleid. Ik wil het recept niemand onthouden".
Ik ben me ervan bewust dat dit recept al meerdere keren op Internet staat maar het verbaasde me dat het recept steeds (standaard) voor 4 personen weergegeven wordt. Ik ben ervan overtuigd toen Jonnie Boer dit voor zijn Thérèse kookte het recept maar voor 2 personen was ;) :) :P
TIP: Dit is het ultieme Valentijsrecept.
Ingrediënten
- 200-250 gram spaghetti
- 1 klein teentje knoflook
- 1 sjalot
- scheut Prosecco
- 1 dun preitje (of enkele lente uitjes)
- 125 gram gerookte paling
- handvol peterselie
- 2 tomaten (in blokjes) of +/- 15 kleine smaaktomaatjes
- vers geraspte Reypenaer (of andere oude kaas)
- 1 limoen
- olijfolie
- 1 klein teentje knoflook
- 1 sjalot
- scheut Prosecco
- 1 dun preitje (of enkele lente uitjes)
- 125 gram gerookte paling
- handvol peterselie
- 2 tomaten (in blokjes) of +/- 15 kleine smaaktomaatjes
- vers geraspte Reypenaer (of andere oude kaas)
- 1 limoen
- olijfolie
Leuke tips
Lekker voor erbij is de Prosecco die je ook in het gerecht gebruikt.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1485593
Homepage ID
2066044
Teller
1198
Bron
Jonnie Boer
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid