Bereidingswijze
Gehakt kruiden met peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder en kerriepoeder.
Meng het paneermeel en de melk door het gekruide gehakt.
Vorm hiervan 4 ballen die je plat druk.
Leg in het midden van de plak gehakt het reepje kaas.
Vouw het gekruide gehakt eromheen zodat een mooi rolletje ontstaat.
Pak het gehaktrolletje in de bacon. Eerst twee halve plakjes naast elkaar over de smalle kant en dan één lange over de brede kant.
Olie verhitten in de koekenpan en de rolletjes, eerst met de opening van de bacon naar beneden aanbraden. Plm. 10 tot 15 minuten zachtjes bakken.
Meng het paneermeel en de melk door het gekruide gehakt.
Vorm hiervan 4 ballen die je plat druk.
Leg in het midden van de plak gehakt het reepje kaas.
Vouw het gekruide gehakt eromheen zodat een mooi rolletje ontstaat.
Pak het gehaktrolletje in de bacon. Eerst twee halve plakjes naast elkaar over de smalle kant en dan één lange over de brede kant.
Olie verhitten in de koekenpan en de rolletjes, eerst met de opening van de bacon naar beneden aanbraden. Plm. 10 tot 15 minuten zachtjes bakken.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Om weer eens iets anders te eten dan een gewone gehaktbal.
De bacon in de koelkast moest eigenlijk op en kaas is er eigenlijk altijd.
De rolletjes vielen goed in de smaak.
Ik heb er geen saus bij gemaakt, mar ik bedacht dat een sausje erbij wel lekker zou zijn.
Bij "leuke tips" staan een paar sauzen vermeld die er lekker bij zijn.
De bacon in de koelkast moest eigenlijk op en kaas is er eigenlijk altijd.
De rolletjes vielen goed in de smaak.
Ik heb er geen saus bij gemaakt, mar ik bedacht dat een sausje erbij wel lekker zou zijn.
Bij "leuke tips" staan een paar sauzen vermeld die er lekker bij zijn.
Ingrediënten
200 gram gemengd gehakt
Peper, zout
Noormuskaat
1/2 theelepel paprikapoeder
½ theelepel kerriepoeder
1 flinke eetlepel paneermeel
2 eetlepels melk
4 smalle reepjes belegen kaas
8 lage repen bacon
2 eetlepels zonnebloemolie
Peper, zout
Noormuskaat
1/2 theelepel paprikapoeder
½ theelepel kerriepoeder
1 flinke eetlepel paneermeel
2 eetlepels melk
4 smalle reepjes belegen kaas
8 lage repen bacon
2 eetlepels zonnebloemolie
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
Leuke tips
Kan ook met geitenkaas of feta en ook lekker met een sausje, bijvoorbeeld:
1. https://www.smulweb.nl/recepten/1419436/Champignonsaus
2. https://www.smulweb.nl/recepten/1419433/Tomatensaus
1. https://www.smulweb.nl/recepten/1419436/Champignonsaus
2. https://www.smulweb.nl/recepten/1419433/Tomatensaus
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1485573
Homepage ID
886977
Teller
93
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid