Bereidingswijze
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Peper en zout het vlees rijkelijk en meng het
dan met alle gladde mosterd. De mosterd goed inmasseren en dan plasticfolie erop drukken.
De folie er niet eroverheen spannen, maar erop drukken zodat er geen lucht tussen vlees en
folie zit. Dit een nacht in de koeling plaatsen of minimaal 4 uur laten intrekken.
Knoflookteentje fijnsnijden – dus niet in de pers doen! – en bij de helft van de soepgroenten
voegen. Dan de roomboter in een grote braadpan laten uit bruisen en het vlees bruin bakken.
Pas op: niet te groot vuur want dan bakt het aan door de mosterd. De helft van de groenten
met de knoflook op het laatst toevoegen en kort laten meebakken. Zet het vuur vervolgens
klein.
Blus dit geheel af met de runderbouillon en twee blikken Alfa Super Strong bier en bewaar 1
blik tot het laatste moment. Tot slot de laurier, jeneverbessen kruidnagel en wat peper
toevoegen. Een deksel op de pan/ketel leggen en het zachtjes laten stoven op een klein vuur
gedurende 2 à 2 ½ uur. Het zal iets indampen maar dat komt de smaak alleen maar ten goede.
Als het te veel indampt en de saus te dik wordt, voeg dan gewoon wat heet water toe.
Gedurende deze tijd af en toe voorzichtig doorroeren en na 2 à 2 ½ uur checken of het vlees
gaar is. Het moet net wel/net niet uit elkaar vallen zodra je er met de vork op drukt.
Tot slot de bewaarde helft van de groenten toevoegen en nog vijf minuten laten stoven. Dan
de laatste fles Alfa Super Strong bier toevoegen en even kort tegen de kook aanbrengen.
Lichtjes binden met allesbinder of bruine rouxkorrels. Het mooiste is het om bruine roux
korrels te gebruiken. Afproeven en eventueel verder op smaak brengen met peper en zout.
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm. Peper en zout het vlees rijkelijk en meng het
dan met alle gladde mosterd. De mosterd goed inmasseren en dan plasticfolie erop drukken.
De folie er niet eroverheen spannen, maar erop drukken zodat er geen lucht tussen vlees en
folie zit. Dit een nacht in de koeling plaatsen of minimaal 4 uur laten intrekken.
Knoflookteentje fijnsnijden – dus niet in de pers doen! – en bij de helft van de soepgroenten
voegen. Dan de roomboter in een grote braadpan laten uit bruisen en het vlees bruin bakken.
Pas op: niet te groot vuur want dan bakt het aan door de mosterd. De helft van de groenten
met de knoflook op het laatst toevoegen en kort laten meebakken. Zet het vuur vervolgens
klein.
Blus dit geheel af met de runderbouillon en twee blikken Alfa Super Strong bier en bewaar 1
blik tot het laatste moment. Tot slot de laurier, jeneverbessen kruidnagel en wat peper
toevoegen. Een deksel op de pan/ketel leggen en het zachtjes laten stoven op een klein vuur
gedurende 2 à 2 ½ uur. Het zal iets indampen maar dat komt de smaak alleen maar ten goede.
Als het te veel indampt en de saus te dik wordt, voeg dan gewoon wat heet water toe.
Gedurende deze tijd af en toe voorzichtig doorroeren en na 2 à 2 ½ uur checken of het vlees
gaar is. Het moet net wel/net niet uit elkaar vallen zodra je er met de vork op drukt.
Tot slot de bewaarde helft van de groenten toevoegen en nog vijf minuten laten stoven. Dan
de laatste fles Alfa Super Strong bier toevoegen en even kort tegen de kook aanbrengen.
Lichtjes binden met allesbinder of bruine rouxkorrels. Het mooiste is het om bruine roux
korrels te gebruiken. Afproeven en eventueel verder op smaak brengen met peper en zout.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Van de Alfa site
Ingrediënten
Benodigdheden:
ï‚· 1 kilo Limousinvlees uit Schinnen; sukadelappen of nek, geen mager maar doorregen
vlees. Dit is goed doorbloed vlees en heeft daardoor veel smaak
ï‚· 3/4 liter runderbouillon, niet te zout, want deze zal inkoken gedurende het stoven
ï‚· 3 blikken Alfa super strong bier (NIET koelen!)
ï‚· 6 eetlepels Limburgse gladde mosterd
ï‚· 400 gram soepgroenten in fijne blokjes (knolselderij, wortel, prei, ui).
ï‚· 1 teentje knoflook
ï‚· 1 laurierblad, 2 jeneverbessen, 1 kruidnagel, peper en zout
ï‚· 250 gram roomboter of boerenboter
ï‚· Bindmiddel (allesbinder/bruine rouxkorrels)
ï‚· 1 kilo Limousinvlees uit Schinnen; sukadelappen of nek, geen mager maar doorregen
vlees. Dit is goed doorbloed vlees en heeft daardoor veel smaak
ï‚· 3/4 liter runderbouillon, niet te zout, want deze zal inkoken gedurende het stoven
ï‚· 3 blikken Alfa super strong bier (NIET koelen!)
ï‚· 6 eetlepels Limburgse gladde mosterd
ï‚· 400 gram soepgroenten in fijne blokjes (knolselderij, wortel, prei, ui).
ï‚· 1 teentje knoflook
ï‚· 1 laurierblad, 2 jeneverbessen, 1 kruidnagel, peper en zout
ï‚· 250 gram roomboter of boerenboter
ï‚· Bindmiddel (allesbinder/bruine rouxkorrels)
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1485549
Homepage ID
2209613
Teller
0
Bron
Van de Alfa bier site
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid