Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan.
Bak de plakjes champignons lichtbruin. Doe de uisnippers erbij en bak ze mee tot glazig.
Bak de prei mee tot beetgaar.
Voeg de witte kool en het paprikapoeder hieraan toe en bak de kool al omscheppend een paar minuten mee. Roer plm. 50 ml bouillon toe (van blokje of bouillonpoeder).
Laat de witte kool beetgaar worden in plm. 10 minuten. Regelmatig omscheppen.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat worcestersaus.
Bak de plakjes champignons lichtbruin. Doe de uisnippers erbij en bak ze mee tot glazig.
Bak de prei mee tot beetgaar.
Voeg de witte kool en het paprikapoeder hieraan toe en bak de kool al omscheppend een paar minuten mee. Roer plm. 50 ml bouillon toe (van blokje of bouillonpoeder).
Laat de witte kool beetgaar worden in plm. 10 minuten. Regelmatig omscheppen.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat worcestersaus.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had (in een aanbieding) een nogal grote witte kool gekocht die al een tijdje in de koelkast lag.
Uiteindelijk heb ik de kool helemaal gesneden en kort voorgekookte. In bakjes ingevroren en zo kan ik snel - door verschillende toevoegingen en bereidingen - een lekker kooltje op tafel brengen.
Deze variatie met kastanjechampignons en prei was heel eenvoudig en ook lekker.
Uiteindelijk heb ik de kool helemaal gesneden en kort voorgekookte. In bakjes ingevroren en zo kan ik snel - door verschillende toevoegingen en bereidingen - een lekker kooltje op tafel brengen.
Deze variatie met kastanjechampignons en prei was heel eenvoudig en ook lekker.
Ingrediƫnten
Plm.300 gram geschaafde witte kool
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
100 gram kastanjechampignons, in plakjes
1 middelgrote prei, in halve ringetjes
1 theelepel paprikapoeder
Plm. 50 ml bouillon van poeder of blokje
Peper,zout
Nootmuskaat
Paar druppels worcestersaus
2 eetlepels zonnebloemolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
100 gram kastanjechampignons, in plakjes
1 middelgrote prei, in halve ringetjes
1 theelepel paprikapoeder
Plm. 50 ml bouillon van poeder of blokje
Peper,zout
Nootmuskaat
Paar druppels worcestersaus
Hulpmiddelen & keukengerei
wok of hapjespan
Leuke tips
Lekker met gekookte aardappelen, aardappelpuree of gebakken aardappelen en gebakken vis of vlees.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1485511
Homepage ID
886977
Teller
26
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid