Spitskoolsalade met paprika appel lenteui en een romige dressing

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/01/2021 - 17:26
Bereidingswijze
Meng de spitskool, paprika, appel en lente-uitjes door elkaar. (bewaar wat voor de garnering)
Klop een dressing van de ingrediënten genoemd onder “dressing”.
Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
Laat de salade plm. 30 minuten of nog langer intrekken.
Afbeelding
Spitskoolsalade met paprika appel lenteui en een romige dressing
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit was een echte "geniet"-salade. Heerlijk romig door o.a. de mayonaise in de dressing. De salade moet wel minimaal een half uurtje intrekken voordat je hem gaat eten.
De saladeis ook te maken met witte kool, die dan nog wel wat langermoet intrekken voordat je die gaat eten.
Ingrediënten
Plm. 300 gram gesneden spitskool
½ rode paprika, in hele kleine stukjes
1 middelgrote appel, geschild, in hele kleine stukjes (bewaar wat voor garnering)
2 lente-uitjes, gesnipperd
Dressing
2 eetlepels witte balsamicoazijn
3 eetlepels goede olijfolie
Peper, zout
1 theelepel gedroogde tijm
½ eetlepel pittige mosterd
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel vloeibare honing (of (basterd)suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal voor de salade
Leuke tips
De salade kun je ook heel goed maken van witte kool, maar laat die salade dan minimaal een uur intrekken.
In plaats van 2 eetlepels mayonaise kun je de salade minder vet maken door half mayonaise en half yoghurt te gebruiken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1485507
Homepage ID
886977
Teller
426
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid