Gevulde puntpaprika's met tonijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/28/2021 - 15:33
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden.
Pel en snipper de ui, Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, gerookte paprikapoeder en gemalen komijn toe en fruit nog 3 minuten. Snijd de jalapero fijn. Voeg ook aan toe en fruit nog 2 minuten.

Doe de zwarte bonen en de mais in het vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg samen met de toatenblokjes toe aan het uienmengsel in de pan en bak op middelhoog vuur nog 5 minuten.

Laat de tonijn uitlekken en meng door de bonenmengsel in de pan. Halveer de puntpaprika's. Laat de de steelaanzet zitten, verwijder eventueel de zaadlijsten. Leg de paprika's op een eventueel met bakpapier beklede bakplaat. Vul ze met het bonen-tonijnmengsel.

Rasp de cheddar boven een kom. Verkruimel de tortillachips en meng door de kaas. Verdeel het kaasmengsel over de gevulde puntpaprika's en bak ze ca 20 minuten in het midden van de oven.

Lekker met extra tortillachips
Afbeelding
Gevulde puntpaprika's met tonijn
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Puntpaprika's zijn ideaal om te vullen.
Ingrediƫnten
1 ui
1 el olijfolie
70 gr tomatenpuree
1/2 tl gerookte-paprikapoeder
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl jalapenopeper
400 gr zwarte bonen in blik
150 gr mais in blik
200 gr tomatenblokjes
2 blikjes tonijn in zonnebloemolie (a 160 gr)
4 rode puntpaprika's
150 gr cheddar (stuk0
40 gr tortillachips

Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1485389
Homepage ID
928843
Teller
0
Bron
Vol smaak
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Author Image
marianneoud
Gelegenheid