Bereidingswijze
Pel en snipper de uien. Smelt de boter en olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan en fruit uien met laurierblaadjes op laag vuur in ongeveer 15-20 minuten zacht. De uien moeten licht van kleur blijven en niet donker worden. Verwijder de laurierblaadjes en breng de uien op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
Verwarm de oven op 200 graden.
Vet de quichevorm in met boter. Meng in een grote kom de eieren, crème fraiche en slagroom. Voeg de tijm met zout en peper naar smaak toe en vervolgend de geraspte kaas. Schep de afgekoelde gefruite uien door het mengsel en schenk de vulling in de quichevorm. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de quiche in ongeveer 30 minuten gaar.
Laat de uienquiche uitdampen en verdeel hem in punten. Gebruik een taartschep om de punten op de borden te leggen. Serveer er eventueel een salade bij.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een recept van Janny van der Heijden. Echt een leuk recept.
Ingrediënten
1 kilo uien
2 eetl boter plus extra om in te vetten
1 el olijfolie
2 laurierbladeren
zout en peper
3 eieren
150 ml crème fraiche
150 ml slagroom
1/2 tl gedroogde tijm
100 gr geraspte belegen kaas
2 eetl boter plus extra om in te vetten
1 el olijfolie
2 laurierbladeren
zout en peper
3 eieren
150 ml crème fraiche
150 ml slagroom
1/2 tl gedroogde tijm
100 gr geraspte belegen kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
dichte quichevorm (dus geen springvorm)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1485373
Homepage ID
928843
Teller
1
Bron
Janny van der Heijden
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid