Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220 graden
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit rrecept is aangepast.
Ingrediënten
250 gr uien
3 tenen knoflook
125 gr perziken uit blik
2 el olijfolie
2 el roomboter
1 tl gemalen kaneel
1 el harissa
250 gr rijst
300 gr boerenkool
325 gr kibbeling
1/2 citroen
3 tenen knoflook
125 gr perziken uit blik
2 el olijfolie
2 el roomboter
1 tl gemalen kaneel
1 el harissa
250 gr rijst
300 gr boerenkool
325 gr kibbeling
1/2 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpapier
Leuke tips
Pel de uien en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de persikken in stukjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui 10-15 minuten op middelhoog vuur totdat ze beginnen te kleuren.
Voeg de boter, knoflook , kaneel, harissa en rijst toe en bak nog 1 minuut. Voeg de voerenkool en 500 ml kokend water toe, schep om en laat 25 minuten met deksel op de pan garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout. Voeg de perziken toe.
Verwarm ondertussen de oven op 220 graden. Verdeel de kibbeling over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 8-10 minuten gaar. Snijd ondertussen de halve citroen in parten. Serveer de pilav met de kibbeling partjes citroen.
Voeg de boter, knoflook , kaneel, harissa en rijst toe en bak nog 1 minuut. Voeg de voerenkool en 500 ml kokend water toe, schep om en laat 25 minuten met deksel op de pan garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout. Voeg de perziken toe.
Verwarm ondertussen de oven op 220 graden. Verdeel de kibbeling over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 8-10 minuten gaar. Snijd ondertussen de halve citroen in parten. Serveer de pilav met de kibbeling partjes citroen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1485363
Homepage ID
928843
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid