Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb het pas 1 keer gemaakt. Lekker en niet te moeijlijk
Ingrediƫnten
200 gr riso (pasta)
4 courgettes
200 gr magere gerookte spekreepjes
30 gr roomboter
30 gr bloem
250ml halfvolle melk
150 gr geraspte belegen kaas
1/3 bakje verse oregano (15 gr)
4 courgettes
200 gr magere gerookte spekreepjes
30 gr roomboter
30 gr bloem
250ml halfvolle melk
150 gr geraspte belegen kaas
1/3 bakje verse oregano (15 gr)
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Leuke tips
Verwarm de oven op 190 graden. Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking beetgaar, giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat goed uitlekken. Druk met de achterkant van een lepel het overtallige vocht eruit in een vergiet. Leg de courgettes op een bakpapier beklede bakplaat.
verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Smelt ondertussen de boter in een grote an en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 minuten tot het mengsel lichtbruin te kleuren. Dit heet een roux en zorgt straks voor een gebonden saus. Draai het vuur laag voeg de melk beetje bij beetje toe en breng aan de kook. Kook in 3 minuten al roerend met een garde tot een dikke saus. Neem van het vuur.
Schep het spek , courgettevruchtvlees, de pasta en kaas door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de courgettes en bak in ca 25 minuten in het midden van de oven goudbruin. Snijd de oregano grof en bestrooi de courgettes ermee.
Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat goed uitlekken. Druk met de achterkant van een lepel het overtallige vocht eruit in een vergiet. Leg de courgettes op een bakpapier beklede bakplaat.
verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Smelt ondertussen de boter in een grote an en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 minuten tot het mengsel lichtbruin te kleuren. Dit heet een roux en zorgt straks voor een gebonden saus. Draai het vuur laag voeg de melk beetje bij beetje toe en breng aan de kook. Kook in 3 minuten al roerend met een garde tot een dikke saus. Neem van het vuur.
Schep het spek , courgettevruchtvlees, de pasta en kaas door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de courgettes en bak in ca 25 minuten in het midden van de oven goudbruin. Snijd de oregano grof en bestrooi de courgettes ermee.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1485345
Homepage ID
928843
Teller
0
Bron
Koken met verse ingredienten
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid