Gebakken vis met zure saus (zuurdoop)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/25/2021 - 15:43
Bereidingswijze
Smelt de boter in een steelpan met zware bodem op laag vuur. Doe dit ongeveer 15 minuten tot de boter naar karamel ruikt en goudgeel is. Schep tijdens het smelten steeds het witte schuim eraf.
Bestrooi de vissen met bloem, zout en peper en klop het overtollige eraf.
Verhit een pollepel boter in een koekenpan en bak de vissen een voor een goudbruin en gaar in enkele minuten.
Houd ze warm onder een deksel terwijl u de rest bakt.

Klop het citroensap, met 2/3 van de rasp, de mosterd en de dragon los. Giet het in een pannetje en verwarm tot het kookt. Klop de geklaarde boter in een dunne straal erdoor tot de saus wat bindt en haal van het vuur.
Klop daar de dooiers door. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de gebakken vis met de zure saus en veel stukken citroen erbij. Bestrooi met de rest van de citroenrasp.
Afbeelding
Gebakken vis met zure saus (zuurdoop)
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
vis uit de Noordzee
Ingrediƫnten
125 gr boter
4 schollen
4 eetl bloem
zeezout en vers gemalen zwarte peper
sap van 2 citroenen
fijne rasp van 1 citroen
1 eetl gehakte dragonblaadjes
2 koffielepels scherpe mosterd
2 dooiers
Hulpmiddelen & keukengerei
steelpan
koekenpan
Leuke tips
Lekker met gebakken aardappeltjes en groene groenten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1485327
Homepage ID
2790971
Teller
0
Bron
Uitzending "de streken van van Boven"
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
hjwe
Gelegenheid