Bereidingswijze
Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan met deksel.
Bak de stukjes kipdijfilet rondom bruin.
Kruid de kip met peper, zout, kerriepoeder, sambal oelek en djahé.
Voeg de gesnipperde ui en knoflook eraan toe en bak deze mee tot glazig.
Roer de ketjap, sojasaus, pindakaas, basterdsuiker, citroensap of azijn en 2 eetlepels water door elkaar.
Voeg dit bij de gebakken kip.
Breng aan de kook en laat de kip op een lage warmtebron in plm. 30 minuten gaar worden.
Kook de spruitjes in water met zout beetgaar.
Laat de spruitjes goed uitlekken in een vergiet.
Meng de spruitjes met de gare stukjes kip en de saus.
Verwarm de spruitjes met de kip en de saus nog plm. 5 minuten. Af en toe omscheppen.
Bak de stukjes kipdijfilet rondom bruin.
Kruid de kip met peper, zout, kerriepoeder, sambal oelek en djahé.
Voeg de gesnipperde ui en knoflook eraan toe en bak deze mee tot glazig.
Roer de ketjap, sojasaus, pindakaas, basterdsuiker, citroensap of azijn en 2 eetlepels water door elkaar.
Voeg dit bij de gebakken kip.
Breng aan de kook en laat de kip op een lage warmtebron in plm. 30 minuten gaar worden.
Kook de spruitjes in water met zout beetgaar.
Laat de spruitjes goed uitlekken in een vergiet.
Meng de spruitjes met de gare stukjes kip en de saus.
Verwarm de spruitjes met de kip en de saus nog plm. 5 minuten. Af en toe omscheppen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eerst bak je de stukjes kippendij. Maak hiermee een lekkere pittige Indische saus met een beetje pinda erin. De spruitjes kook je afzonderlijk beetgaar en daarna gaan ze door de saus met de pittige stukjes kippendij. Heerlijk.
Ingrediënten
400 gram spruitjes, schoongemaakt
2 kipdijfilets, in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Peper, zout
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak)
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel sojasaus (Chinese of Japanse)
1 eetlepel pindakaas
½ eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel citroensap of azijn
2 kipdijfilets, in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Peper, zout
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak)
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel sojasaus (Chinese of Japanse)
1 eetlepel pindakaas
½ eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel citroensap of azijn
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de spruitjes
vergiet
hapjespan of grote koekenpan
vergiet
hapjespan of grote koekenpan
Leuke tips
Je kunt dit heel goed tevoren maken, zodat de smaken goed intrekken.
Lekker met rijst, maar ook lekker met gebakken aardappelen
Lekker met rijst, maar ook lekker met gebakken aardappelen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1485239
Homepage ID
886977
Teller
2948
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid