Airfryer Gehaktbal om in te vriezen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/21/2021 - 08:03
Bereidingswijze
Je hebt nu ongeveer 1,2 kg gehakt om ballen van te draaien.
Je bepaalt natuurlijk zelf hoe zwaar ze zijn maar die van mij zijn 85 gram en dan haal ik 14 ballen uit het mengsel.
Leg de ballen op-én onder huishoudfolie los van mekaar in de vriezer.
Zodra de ballen bevroren zijn kun je ze in één zak doen, zodat deze klaar zijn voor gebruik.
ca 18 minuten in de airfryer op 200 graden
Afbeelding
Airfryer Gehaktbal om in te vriezen
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
14.00
Vertel iets leuks over dit recept
Even geen recept voor 4 personen. Ik ben alleen met klein budget én een kleine eter (85 gr per bal)
De hoeveelheden in de winkels zijn afgestemd op gezinnen, zo ook de aanbiedingen...maar wát moet ik in mijn up met een kilo gehakt?
14 dagen ballen eten? half ei weggooien óf dik 900 gram invriezen? Mij lukt het ook niet om een mindere hoeveelheid kruiden toe te voegen want 3 gram oid snapt mijn weegschaal niet, gevolg dat óf de bal te gekruid óf te flauw is.
Ik ga voor het gemak en maak van een kilo een lading ballen welke ik invries en zodra nodig in de airfryer en hóp klaar! (Kan natuurlijk ook in de braadpan maar dan wel eerst ontdooien)
Óók heel handig als je eens trek hebt in een broodje bal.
Ingrediënten
1 pond Rundergehakt
1 pond Half-om-Half
1 witte boterham
30 gr Ui, geraspt
5 gr Gehaktkruiden (Verstegen)
5 gr Spekkruiden (Verstegen)
5 gr Viskruiden (Smedes, te koop bij de viskraam)
15 gr Kruidenpaneer (AH)
Melk



1 ei
Hulpmiddelen & keukengerei
Vriezer
Airfryer of Braadpan
Leuke tips
Maak kleine balletjes als snack voor bij de tv of om de visite te voeren
Ideaal wanneer je eens trek hebt in een broodje bal, bal eruit ca. 18 minuten in de airfryer en klaar!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1485189
Homepage ID
1341301
Teller
1
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
pippismulkous
Gelegenheid