Bereidingswijze
Verhit de boter in een koekenpan of hapjespan.
Bak de witlof hierin op middelhoge warmtebron aan alle zijden lichtbruin en beetgaar.
Kruid de witlof met wat peper en zout en strooi wat poedersuiker over de witlof, zodat de groente gaat karamelliseren.
Haal de witlof uit de pan en leg de groente in een ovenschaal.
Kruid de zalm met peper en zout en verdeel de rauwe zalm over de witlof in de ovenschaal.
Roer de honing, mosterd en sinaasappelsap door elkaar.
Verdeel de saus eerst over de zalmblokjes en het restant over de witlof.
Zet de ovenschaal plm. 8 tot 10 minuten onder de hete ovengrill.
N.B. Je kunt de witlof met zalm ook in de oven bakken. Verwarm de oven dan voor op 220 graden hete-lucht en bak de witlof met zalm plm. 10 tot 12 minuten.
Bak de witlof hierin op middelhoge warmtebron aan alle zijden lichtbruin en beetgaar.
Kruid de witlof met wat peper en zout en strooi wat poedersuiker over de witlof, zodat de groente gaat karamelliseren.
Haal de witlof uit de pan en leg de groente in een ovenschaal.
Kruid de zalm met peper en zout en verdeel de rauwe zalm over de witlof in de ovenschaal.
Roer de honing, mosterd en sinaasappelsap door elkaar.
Verdeel de saus eerst over de zalmblokjes en het restant over de witlof.
Zet de ovenschaal plm. 8 tot 10 minuten onder de hete ovengrill.
N.B. Je kunt de witlof met zalm ook in de oven bakken. Verwarm de oven dan voor op 220 graden hete-lucht en bak de witlof met zalm plm. 10 tot 12 minuten.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken en gekaramelliseerde witlof is super lekker. De smaak van de witlof is dsn heel veel lekkerder dan van gekookte witlof. De zalm gaat rauw bij de witlof. De honing-mosterd-sinaasappelsaus gaat over de zalm en de witlof en dan gaat de schaal kort de oven in. We hebben ervan gesmuld.
Ingrediënten
4 struikjes witlof, in brede repen gesneden
15 gram roomboter
Peper, zout
1 eetlepel poedersuiker
Plm. 250 gram zalmfilet in stukken (zie foto)
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel mosterd (Dijon)
1 eetlepel sinaasappelsap
15 gram roomboter
Peper, zout
1 eetlepel poedersuiker
Plm. 250 gram zalmfilet in stukken (zie foto)
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel mosterd (Dijon)
1 eetlepel sinaasappelsap
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan of hapjespan
ovenschaal
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met gekookte aardappelen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1485049
Homepage ID
886977
Teller
1886
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid