Bereidingswijze
Sperziebonen schoonmaken en beetgaar koken in water met zout. Goed laten uitlekken in een vergiet.
Olijfolie verhitten in een koekenpan of hapjespan.
Champignons hierin lichtbruin bakken.
Sjalot-snippers even meebakken.
Prei toevoegen en ook plm. 5 minuten meebakken.
Sperziebonen en pesto erdoor mengen.
Alles goed doorwarmen.
Op smaak maken met peper en eventueel wat zout.
Olijfolie verhitten in een koekenpan of hapjespan.
Champignons hierin lichtbruin bakken.
Sjalot-snippers even meebakken.
Prei toevoegen en ook plm. 5 minuten meebakken.
Sperziebonen en pesto erdoor mengen.
Alles goed doorwarmen.
Op smaak maken met peper en eventueel wat zout.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had te weinig sperziebonen dus moest er wat aan toegevoegd worden. Champignons, prei en pesto in de koelkast. Zo ontstond dit lekkere bijgerecht. Heerlijk met gebakken aardappelen en bijvoorbeeld een tartaartje.
Ingrediƫnten
300 gram sperziebonen
2 eetlepels olijfolie
100 gram champignons, in plakjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 middelgrote prei, in kleine stukjes
1 flinke eetlepel basilicumpesto
Peper, zout
2 eetlepels olijfolie
100 gram champignons, in plakjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 middelgrote prei, in kleine stukjes
1 flinke eetlepel basilicumpesto
Peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
vergiet
koekenpan
vergiet
koekenpan
Leuke tips
Ook lekker met snijbonen of doperwten.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1485041
Homepage ID
886977
Teller
188
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid