Bereidingswijze
Spoel de bruine bonen goed af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een grote pan.
Bak hierin de stukjes vlees bruin. Kruid het vlees met peper en zout. Voeg de uien, de knoflook, Spaanse peper en het laurierblad toe en bak dit ook even mee.
Doe de tomatenpuree, sambal badjak en het kerriepoeder erbij en bak dit 2 minuten mee.
Roer de stukjes winterpeen en prei erdoor.
Voeg de tomatenblokjes en plm. ¾ liter water, samen met de bouillontabletten hieraan toe.
Roer de uitgelekte bruine bonen erdoor, samen met de beide ketjapsoorten en de bruine suiker.
Breng de soep aan de kook en laat plm. 1 uurtje zachtjes koken.
Maak de soep eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Vind je de soep te dik voeg dan nog wat water of bouillon toe.
Verhit de olie in een grote pan.
Bak hierin de stukjes vlees bruin. Kruid het vlees met peper en zout. Voeg de uien, de knoflook, Spaanse peper en het laurierblad toe en bak dit ook even mee.
Doe de tomatenpuree, sambal badjak en het kerriepoeder erbij en bak dit 2 minuten mee.
Roer de stukjes winterpeen en prei erdoor.
Voeg de tomatenblokjes en plm. ¾ liter water, samen met de bouillontabletten hieraan toe.
Roer de uitgelekte bruine bonen erdoor, samen met de beide ketjapsoorten en de bruine suiker.
Breng de soep aan de kook en laat plm. 1 uurtje zachtjes koken.
Maak de soep eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Vind je de soep te dik voeg dan nog wat water of bouillon toe.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor deze heerlijke bruine bonensoep heb ik het rundvlees eerst gebakken met de uien en de knoflook. Daardoor krijgt de soep een heerlijke volle smaak. De soep heb ik Indisch gekruid. De volgende dag is de soep nog lekkerder. !
Ingrediënten
Plm. 500 gram gare bruine bonen (pot of blik)
300 gram rundvlees in kleine stukjes (sukadelap of riblap)
2 eetlepels arachideolie
Peper, zout
2 flinke uien, niet al te fijn gesneden
2 teentjes knoflook, gesnipperd
½ Spaanse peper (zonder pitjes), gesnipperd
1 laurierblad
1 theelepel sambal badjak
1 theelepel djahé
1 eetlepel kerriepoeder
1 winterpeen, in kleine blokjes
1 prei, in kleine stukjes
1 eetlepel tomatenpuree
200 ml tomatenblokjes
2 vleesbouillontabletten
2 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel ketjap asin (zout)
1 eetlepel bruine suiker
300 gram rundvlees in kleine stukjes (sukadelap of riblap)
2 eetlepels arachideolie
Peper, zout
2 flinke uien, niet al te fijn gesneden
2 teentjes knoflook, gesnipperd
½ Spaanse peper (zonder pitjes), gesnipperd
1 laurierblad
1 theelepel sambal badjak
1 theelepel djahé
1 eetlepel kerriepoeder
1 winterpeen, in kleine blokjes
1 prei, in kleine stukjes
1 eetlepel tomatenpuree
200 ml tomatenblokjes
2 vleesbouillontabletten
2 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel ketjap asin (zout)
1 eetlepel bruine suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
vergiet
grote pan
grote pan
Leuke tips
Ook lekker met rijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1484957
Homepage ID
886977
Teller
1159
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Histaminevrij
Gelegenheid