Bereidingswijze
Heb je grote scholfilets? Snij ze dan doormidden, dan zijn ze beter hanteerbaar.
Klop het ei goed los met de geperste knoflook, sambal, ketoembar, kurkuma en djinten.
Doe de bloem op een bord en meng er het zout en peper naar smaak doorheen.
Verhit de olie in een grote koekenpan.
Haal de vis eerst aan beide zijden goed door het bloemmengsel en daarna aan beide zijden door het eimengsel. Bak de vis in een paar minuten aan beide zijden lichtbruin in de hete olie.
Laat de vis wat uitlekken op keukenpapier..
Klop het ei goed los met de geperste knoflook, sambal, ketoembar, kurkuma en djinten.
Doe de bloem op een bord en meng er het zout en peper naar smaak doorheen.
Verhit de olie in een grote koekenpan.
Haal de vis eerst aan beide zijden goed door het bloemmengsel en daarna aan beide zijden door het eimengsel. Bak de vis in een paar minuten aan beide zijden lichtbruin in de hete olie.
Laat de vis wat uitlekken op keukenpapier..
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wij eten vaker mijn recept van "Scholfilet a la Milanese"dat al sinds 2008 op mijn pagina staat. We wilden weer een keer scholfilet eten maar dan een beetje anders. Toen bedacht ik dat ik de scholfilet wel eens wat pittiger kon kruiden en zo ontstond mijn Indisch gekruide scholfilet, maar wel in een jasje van ei, want dat vinden we wel heel erg lekker.
Ingrediënten
Plm. 300 gram scholfilet
3 eetlepels arachideolie
Zout, peper
2 eetlepels bloem
1 losgeklopt ei
2 teentjes knoflook, liefst geperst
1 theelepel sambal oelek
1/2 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
½ theelepel kurkuma (gemalen geelwortel)
1/2 theelepel djinten (gemalen komijn)
3 eetlepels arachideolie
Zout, peper
2 eetlepels bloem
1 losgeklopt ei
2 teentjes knoflook, liefst geperst
1 theelepel sambal oelek
1/2 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
½ theelepel kurkuma (gemalen geelwortel)
1/2 theelepel djinten (gemalen komijn)
Hulpmiddelen & keukengerei
2 borden, één voor de bloem en één voor het losgeklopte ei
grote koekenpan
grote koekenpan
Leuke tips
Lekker bij rijst en Indisch gekruide sperziebonen of snijbonen.
Ook lekker bij een komkommersalade.
Ook lekker bij een komkommersalade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484931
Homepage ID
886977
Teller
78
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid