Bereidingswijze
Asperges wassen. Onderste puntje van de aspergetips verwijderen. Aspergetips wat kleiner snijden. Garnalen laten ontdooien.
Olie verhitten in pan met dikke bodem. Sjalotje en knoflook hierin glazig bakken.
Garnalen toevoegen en snel om en om bakken tot ze een mooie roze kleur hebben gekregen. Garnalen uit de pan halen en even opzijzetten.
Rijst toevoegen en al roerend bakken tot alle korrels wat van de olie hebben meegekregen. Wijn toevoegen en met de risotto aan de kook brengen. Zodra de wijn bijna is opgenomen op een lage warmtebron beetje bij beetje de warme kippenfond toevoegen. Na plm. 20 tot 25 minuten moet de rijst al dente zijn.
Proef of de risotto genoeg gekruid is. Er zit verschil in fonds. De ene fond is gekruid de andere soort soms niet.
Na 20 minuten eventueel nog wat bouillon toevoegen als de rijst nog niet helemaal gaar is en het geheel te droog dreigt te worden. Risotto moet wat smeuïg blijven.
Vlak voor het opdienen de aspergetips en garnalen door de risotto mengen en alles nog even goed doorwarmen met de roomboter.
Garneer met wat peterselie of basilicum.
Olie verhitten in pan met dikke bodem. Sjalotje en knoflook hierin glazig bakken.
Garnalen toevoegen en snel om en om bakken tot ze een mooie roze kleur hebben gekregen. Garnalen uit de pan halen en even opzijzetten.
Rijst toevoegen en al roerend bakken tot alle korrels wat van de olie hebben meegekregen. Wijn toevoegen en met de risotto aan de kook brengen. Zodra de wijn bijna is opgenomen op een lage warmtebron beetje bij beetje de warme kippenfond toevoegen. Na plm. 20 tot 25 minuten moet de rijst al dente zijn.
Proef of de risotto genoeg gekruid is. Er zit verschil in fonds. De ene fond is gekruid de andere soort soms niet.
Na 20 minuten eventueel nog wat bouillon toevoegen als de rijst nog niet helemaal gaar is en het geheel te droog dreigt te worden. Risotto moet wat smeuïg blijven.
Vlak voor het opdienen de aspergetips en garnalen door de risotto mengen en alles nog even goed doorwarmen met de roomboter.
Garneer met wat peterselie of basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Risotto is één van mijn lievelingsgerechten. Ik had nog een pakje aspergetips over van Kerst, dus dat was samen met de in knoflook gebakken garnalen een verrukkelijke Italiaanse maaltijd.
Aspergetips zijn kleine dunne asperges die bijna niet hoeven te garen.
Aspergetips zijn kleine dunne asperges die bijna niet hoeven te garen.
Ingrediënten
125 gram risotto rijst (Carnaroli of Arborio)
2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
250 gram grote garnalen (uit de diepvries)
1 dl witte wijn
1 pot warme kippenfond (plm. 300 ml) (of kippenbouillon van tablet)
Peper, zout
150 gram groene aspergetips
10 gram roomboter
peterselie of basilicum
2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
250 gram grote garnalen (uit de diepvries)
1 dl witte wijn
1 pot warme kippenfond (plm. 300 ml) (of kippenbouillon van tablet)
Peper, zout
150 gram groene aspergetips
10 gram roomboter
peterselie of basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
pan met dikke bodem
Leuke tips
Deze hoeveelheid is ook genoeg als voorgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484771
Homepage ID
886977
Teller
15
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid