Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in stukjes van plm. 3x3 cm. Kook de aardappelen in een paar minuten gaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin spekreepjes lichtbruin. Voeg de ui en de knoflook hieraan toe en bak ze mee tot glazig. Bak het kerriepoeder even mee tot het gaat geuren.
Voeg de stukjes paprika, de gesneden groene kool en de paprikapoeders hieraan toe en bak dit al omscheppend een paar minuten mee. Roer de verkruimelde bouillontablet door de groenten.
Voeg de witte wijn hieraan toe en breng alles aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de groene kool in plm. 8 tot 10 minuten beetgaar worden. Niet te zacht laten worden want dan gaat de smaak erg achteruit.
Doe de blokjes aardappel en de roomboter erbij in de pan. Bak alles even goed door. Steeds omscheppen, tot ook de aardappels lekker warm en een klein beetje bruin zijn geworden.
Schep de crème fraîche door de aardappel/groenteschotel. Zorg dat de crème fraîche goed opgenomen wordt..
Maak het groene koolpannetje op smaak met peper, zout, nootmuskaat en worcestersaus.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin spekreepjes lichtbruin. Voeg de ui en de knoflook hieraan toe en bak ze mee tot glazig. Bak het kerriepoeder even mee tot het gaat geuren.
Voeg de stukjes paprika, de gesneden groene kool en de paprikapoeders hieraan toe en bak dit al omscheppend een paar minuten mee. Roer de verkruimelde bouillontablet door de groenten.
Voeg de witte wijn hieraan toe en breng alles aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de groene kool in plm. 8 tot 10 minuten beetgaar worden. Niet te zacht laten worden want dan gaat de smaak erg achteruit.
Doe de blokjes aardappel en de roomboter erbij in de pan. Bak alles even goed door. Steeds omscheppen, tot ook de aardappels lekker warm en een klein beetje bruin zijn geworden.
Schep de crème fraîche door de aardappel/groenteschotel. Zorg dat de crème fraîche goed opgenomen wordt..
Maak het groene koolpannetje op smaak met peper, zout, nootmuskaat en worcestersaus.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Alles in één pan: het enige wat je tevoren moet doen is de aardappelen koken. Maar je kunt natuurlijk ook een restant aardappelen gebruiken en dan ben je nog vlugger klaar.
Ingrediënten
Plm. 400 gram gesneden groene kool
Plm. 350 gram aardappelen, in stukken
2 eetlepels zonnebloemolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
Plm. 75 gram magere gerookte spekreepjes
Stukje rode en stukje gele paprika, in kleine stukjes
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
½ theelepel gerookt paprikapoeder
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 verkruimelde bouillontablet
½ dl witte wijn
10 gram roomboter
100 ml crème fraîche
Peper, zout, nootmuskaat
Paar druppels worcestersaus
Plm. 350 gram aardappelen, in stukken
2 eetlepels zonnebloemolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
Plm. 75 gram magere gerookte spekreepjes
Stukje rode en stukje gele paprika, in kleine stukjes
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
½ theelepel gerookt paprikapoeder
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 verkruimelde bouillontablet
½ dl witte wijn
10 gram roomboter
100 ml crème fraîche
Peper, zout, nootmuskaat
Paar druppels worcestersaus
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de aardappelen
hapjespan
hapjespan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484759
Homepage ID
886977
Teller
358
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid