Bereidingswijze
Verhit olijfolie in een pan. Bak de gesnipperde sjalot en knoflook glazig.
Voeg de stukken courgette en prei hieraan toe en bak even mee.
Voeg de bouillon toe, samen met de gedroogde tijm.
Breng de soep aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de soep plm. 20 minuten zachtjes koken.
Voeg na 15 minuten de doperwten en de basilicumpesto toe aan de soep.
Pureer de soep met de staafmixer.
Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel een paar druppels worcestersaus.
Verdeel de soep over de borden en garneer met de stukjes gerookte zalm.
Garneer met een blaadje basilicum..
Voeg de stukken courgette en prei hieraan toe en bak even mee.
Voeg de bouillon toe, samen met de gedroogde tijm.
Breng de soep aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de soep plm. 20 minuten zachtjes koken.
Voeg na 15 minuten de doperwten en de basilicumpesto toe aan de soep.
Pureer de soep met de staafmixer.
Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel een paar druppels worcestersaus.
Verdeel de soep over de borden en garneer met de stukjes gerookte zalm.
Garneer met een blaadje basilicum..
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor een etentje wilde ik een soep waarin geen room verwerkt was omdat er al room in de rest van het etentje verwerkt was. Ik stuitte op internet op een courgettesoep met edamame. Die had ik dus niet gekocht, dus gekozen voor doperwten. De doperwten zorgen voor een goede binding van de soep. De combinatie van deze soep met de gerookte zalm smaakte heerlijk.
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 dunne prei, in stukken
½ eetlepel gedroogde tijm
1 middelgrote courgette, in grove stukken
100 gram doperwten (diepvries)
1 liter kippenbouillon (eventueel van tabletten)
1 eetlepel basilicumpesto
peper en zout
worcestersaus
50 gram gerookte zalm in kleine stukjes
Eventueel een scheutje room om te garneren
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 dunne prei, in stukken
½ eetlepel gedroogde tijm
1 middelgrote courgette, in grove stukken
100 gram doperwten (diepvries)
1 liter kippenbouillon (eventueel van tabletten)
1 eetlepel basilicumpesto
peper en zout
worcestersaus
50 gram gerookte zalm in kleine stukjes
Eventueel een scheutje room om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
staafmixer
staafmixer
Leuke tips
Een feestelijke soep !!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1484757
Homepage ID
886977
Teller
53
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid