Bereidingswijze
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 C en bekleed een broodvorm met bakpapier of gebruik een siliconenvorm.
Wrijf het amandelmeel met bakpoeder en xanthaangom door een zeef om alle klontjes eruit te krijgen.
Mix (met een mixer dus) de eieren 2 minuten luchtig in een beslagkom. Mix eerst de gesmolten roomboter erdoor. Spatel vervolgens het meelmengsel erdoor tot je een homogene massa hebt.
Afbakken
Stort de massa in de broodvorm en bak het koolhydraatarme witbrood 45 minuten in de oven. Of tot het een mooie kleur heeft en gaar is. Hangt ook af van de afmetingen van je vorm.
Doe de prikkertest: steek een houten prikker tot het midden erin, als die schoon is dan is je brood gaar, anders nog 5 minuutjes en prikkertest herhalen.
Laat afkoelen op een rooster en snijd het brood met een scherp mes met fijne kartels in 16 plakjes.
Wrijf het amandelmeel met bakpoeder en xanthaangom door een zeef om alle klontjes eruit te krijgen.
Mix (met een mixer dus) de eieren 2 minuten luchtig in een beslagkom. Mix eerst de gesmolten roomboter erdoor. Spatel vervolgens het meelmengsel erdoor tot je een homogene massa hebt.
Afbakken
Stort de massa in de broodvorm en bak het koolhydraatarme witbrood 45 minuten in de oven. Of tot het een mooie kleur heeft en gaar is. Hangt ook af van de afmetingen van je vorm.
Doe de prikkertest: steek een houten prikker tot het midden erin, als die schoon is dan is je brood gaar, anders nog 5 minuutjes en prikkertest herhalen.
Laat afkoelen op een rooster en snijd het brood met een scherp mes met fijne kartels in 16 plakjes.
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit heerlijke luchtige koolhydraatarme witbrood is echt super simpel om te maken. Eet het met een likje roomboter en wat suikervrije jam. Zalig! Of je maakt er een tosti van :-D
Ingrediënten
200 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
½ tl xanthaangom
7 eieren
125 g roomboter gesmolten
snufje zout
1 tl bakpoeder
½ tl xanthaangom
7 eieren
125 g roomboter gesmolten
snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Weegschaal en mixer
bakvorm
oven
bakvorm
oven
Leuke tips
Bewaren
Het zalige, luchtige, koolhydraatarme witbrood blijft 1 week goed in de koelkast, maar je kunt het ook invriezen in sneetjes met bakpapier ertussen.
Het zalige, luchtige, koolhydraatarme witbrood blijft 1 week goed in de koelkast, maar je kunt het ook invriezen in sneetjes met bakpapier ertussen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1484753
Homepage ID
18350
Teller
100
Bron
https://www.koolhydraatarmrecept.nl/koolhydraatarm-witbrood-van-marloes-zalig-luchtig/
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid