Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de vijgen in stukjes. Meng in een kom het gehakt met de eieren, het broodkruim en de siroop. Kruid met wat nootmuskaat, kaneel, peper en zout.
2 Leg de sneetjes ham in een rechthoek, zodat ze elkaar wat overlappen. Vorm van het gehakt een ovaal brood en rol in de ham. Leg het gehaktbrood op een met bakpapier beklede bak plaat en laat ongeveer een uur in de oven roosteren.
2 Leg de sneetjes ham in een rechthoek, zodat ze elkaar wat overlappen. Vorm van het gehakt een ovaal brood en rol in de ham. Leg het gehaktbrood op een met bakpapier beklede bak plaat en laat ongeveer een uur in de oven roosteren.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen heerlijk gehaktbrood met een zoete toets
Ingrediënten
1 kg gehakt
8 sneetjes gedroogde ham
6 gedroogde vijgen
2 el siroop (luikse)
50 g broodkruim
2 eieren
nootmuskaat
kaneel
peper en zout
8 sneetjes gedroogde ham
6 gedroogde vijgen
2 el siroop (luikse)
50 g broodkruim
2 eieren
nootmuskaat
kaneel
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484607
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid