Pittige mediterraanse soep (Parental Advisory Only)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/28/2020 - 20:06
Bereidingswijze
Snijd de ui, gember, de rode peper en knoflook fijn en fruit dit in olijfolie in een wok ongeveer 8 minuutjes op middelhoog vuur.
Zorg dat de andere groenten in blokjes gesneden zijn en voeg de wortels, selderij, knolselderij als eerste toe en roer dit een paar minuutjes door.
Voeg daarna de rest van de groenten en de inhoud van de blikjes tomaten toe en roer het geheel 5-6 minuutjes goed door (middelhoog vuur is genoeg). Voeg in deze fase een beetje peper, zout en wat Italiaanse kruiden toe evenals de peterselie.
Giet alles over naar een grote soeppan en voeg hier 2 liter water en 2 bouillonblokjes aan toe en breng het geheel aan de kook. U kunt nu ook de rode wijn toevoegen als u deze heeft weerstaan.
Nadat alles een paar minuten gekookt heeft probeert u een stukje wortel te vangen en kijkt u of deze zacht genoeg is voor de mixer.
Als dat zo is dan haalt u de pan van het vuur en kunt u alles zo fijn mixen als u wenst. Het is niet alleen luiheid maar wat grotere stukjes groenten in de soep geven het geheel wat meer cachet.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
U kent vast het voldane en enigszins ongemakkelijk volle gevoel na 3 Kerstdagen overdreven Bourgondisch eten en drinken. Deze dagen heeft u amper bewogen en ook de alcohol heeft rijkelijk gevloeid. Dat is ook het moment waarop er hiaten in de ijs- en provisiekast zijn geslagen en er een hoop resten zijn die op de nominatie staan om, na anderhalve week in de weg te hebben gelegen, weggegooid te worden. 
Dat was precies het moment waarop deze soep geboren werd.
Om de vitaminetekorten aan te vullen en het vettige gevoel van de Kerstdagen weg te spoelen besloot ik om alle overgebleven groenten op het aanrecht te verzamelen, er zou niks verloren gaan.
Neem het recept vooral niet te serieus en wees creatief, grote kans dat het nog dichter bij je authentieke zelf komt en je het gevoel krijgt dat je het zelf bedacht hebt. 
Ingrediënten
1 grote ui
1 rode paprika
2 gele puntpaprika's
5 grote wortels
3 stronken selderij
1/2 knolselderij
stukje gember
knoflook
klein blikje tomatenpuree
blikje gepelde tomaten
1 grote rode peper
2 bouillonblokjes (kip)
2 liter water
olijfolie
peper
zout
Italiaanse kruiden
1/4 plantje peterselie
salamirolletjes (deze snack je op tijdens het koken dus de soep is vegetarisch)
half glaasje rode wijn
Hulpmiddelen & keukengerei
wok
soeppan
mixer
Leuke tips
Serveer met een warm rustiek bruin stokbrood en een tapenade of zeezoutboter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1484569
Homepage ID
2977899
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
Unclepauli
Gelegenheid