Schelvisfilet met crumble en mosselsausje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/28/2020 - 07:32
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en pers de knoflook. Meng met de peterselie en het broodkruim. Kruid met peper en zout. Meng met 1 eetlepel olijfolie tot een kruimelig geheel. Strooi de crumble over de vis en leg de filets in een ingevette ovenschaal. Gaar 15 minuten in de oven.
2 Spoel de mosseltjes. Pel en snipper de sjalot en fruit aan in wat boter. Voeg de mosselen toe. Zet het deksel op de pot en kook de mosselen gaar. Haal ze uit de pan, zeef het kookvocht. Haal de meeste mosselen uit de schelp, bewaar enkele schelpen als afwerking.
3 Warm het kookvocht opnieuw op, voeg de room toe en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout en strooi er de bieslook over.
4 Haal de visfilets uit de oven, schik op de borden, werk af met roomsaus en de mosseltjes. Lekker met pommes duchesse of puree en met gestoofde jonge bladspinazie.
Afbeelding
Schelvisfilet met crumble en mosselsausje
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk lekker en niet moeilijk om te bereiden
Ingrediënten
4 schelvisfilets (van 180 g/stuk, zonder vel)
300 g mosselen (liefst bouchotmosseltjes)
3 el bladpeterselie (gehakt)
2 el bieslook (in ringetjes)
1 knoflook teentje
1 sjalot
25 cl room
50 g broodkruim
1 el olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1484543
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid