Kersttaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/2020 - 11:12
Bereidingswijze
Voorbereiding (10 min + 50 min in de oven (hangt een beetje af van de vorm en hoeveel er dan wel in zit) + afkoelen)
- verwarm de oven voor op 170°C
- meng de suiker met het zout en de bloem. Mix er de eieren en de melk onder tot een gladde massa. Roer er daarna de koffie en de olie onder.
- giet het mengsel in de in cakevorm en zet in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen en snij eventueel de bovenkant gelijk.

Bereiding (20 MIN + 1 uur opstijven)
1. Meng de hazelnootpasta onder de mascarpone tot je een glad mengsel hebt. Laat opstijven in de koelkast.
2. Maak intussen de ganache: warm de room op tot net onder het kookpunt. Doe de chocolade callets in een kom en overgiet met de hete room. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Meng er de boter onder.
3. Snij de cake in twee gelijke delen midden door. Bestrijk het onderste deel met de mascarpone. Leg er voorzichtig de andere cake bovenop. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de rest van de mascaropne.
4. Overgiet de cake met de ganache en strijk voorzichtig uit naar de buitenkant, zodat de ganache van de cake druipt. Laat 1 uur opstijven in de koelkast).
5. Versier met de opgeklopte room.
Afbeelding
Kersttaart
Kersttaart
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als kersttaart gemaakt. Is lekker maar toch vrij zwaar. Met de opgegeven ingrediënten kun je er eigenlijk met meer dan 5 personen van eten. We hebben de taart versierd met slagroom. Maar voor kerstmis kan dat ook met van die speciale figuurtjes.
 
Ingrediënten
250 gr mascarpone
2 kleine eieren
1 dl volle melk
50 gr opklopbare room (min. 35% V.G.) + room om te versieren
1/2 koffielepel boter
125 gr hazelnootpasta (bv Ntella)
75 gr pure chocoladecallets
200 gr zelfrijzende bloem (wij hebben iets meer gedaan omdat het deeg nog te lopend was)
185 gr suiker (ook iets meer toegevoegd omdat we meer bloem hebben toegevoegd)
1 dl koude koffie
1/2 dl plantaardige olie
1/4 koffielepel zout
Hulpmiddelen & keukengerei
cakevorm - wij hebben de lange cakevorm gebruikt
Leuke tips
Voor de ganache: was nog erg dik. Je kan die ook wat lopender maken (iets meer boter toevoegen of iets meer room); Maar ook niet te dun; Moet wel goed kleven.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1484495
Homepage ID
2968729
Teller
0
Bron
Lekker koken - Colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Joni2006
Gelegenheid