Pul­led chic­ken-na­cho-bor­rel­scho­tel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/2020 - 09:09
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kip erin en kook in 10 min. zachtjes gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
-Snipper ondertussen de ui.
-Doe de mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
-Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes.
-Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

-Meng de ui, mais, avocado, het limoenrasp en 1 el limoensap (per 8 personen) tot een salsa.
-Breng op smaak met peper en eventueel zout.
-Trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus.

-Verdeel eerst de tortillachips en dan de kip over de ovenschaal. Schaaf de kaas erover. Bak ca. 4 min. in het midden van de oven.

-Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen.
-Snijd het vruchtvlees in ringetjes.
-Verdeel de salsa over de nachoschotel en bestrooi met de jalapeño.
-Serveer met de limoenparten.
Afbeelding
Pul­led chic­ken-na­cho-bor­rel­scho­tel
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Serveer je nacho's een keer anders... met pulled chicken, bijvoorbeeld.
Ingrediënten
300 g kipfilet
1 kleine rode ui
150 g mais (blikje)
1 avocado
1 limoen
2 el barbecuesaus
170 g tortillachips nacho cheese (of tortillachips naturel)
75 g Cheddar Tophat
1 jalapeñopeper
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1484487
Homepage ID
1090993
Teller
333
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid