To­nijn­kro­ket­ten met ge­fri­tuur­de pe­ter­se­lie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/26/2020 - 08:53
Bereidingswijze
-Laat de tonijnmoot in olijfolie uitlekken.
-Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
-Snijd ⅓ van de peterselie fijn.

-Meng de tonijn samen met de aardappelpuree, de fijngesneden peterselie, 1 el citroenrasp en 1 el -sap in een kom en vorm van het mengsel 6 balletjes.
-Vorm de balletjes tot kroketten en zet afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.

-Klop het ei los in een diep bord. Doe de tarwebloem en de panko in aparte, diepe borden.
-Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Herhaal dit, zodat de kroketten dubbel gepaneerd zijn.
-Verhit de olie op middelhoog vuur in een wok of braadpan. Frituur, als de olie heet is, de kroketten in ca. 6 min. goudbruin.
-Neem de kroketten met een schuimspaan uit de olie.

-Neem de blaadjes van de rest van de peterselie. Frituur 15 sec. in dezelfde pan. Neem uit de pan met een schuimspaan.
-Garneer de kroketten met de gefrituurde peterselie en serveer met de ravigotesaus.
Afbeelding
To­nijn­kro­ket­ten met ge­fri­tuur­de pe­ter­se­lie
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke, hartige  warme borrelhap, die makkelijk te bereiden is , kan ook als tussendoor of als voorgerecht gegeven worden 
Ingrediënten
160 g tonijnmoot in olijfolie
1 citroen
20 g verse krulpeterselie
225 g verse aardappelpuree
1 middelgroot ei
50 g tarwebloem
50 g panko
1 liter arachideolie
100 g koelverse ravigotesaus ( kant en klaar) of zelf bereiden , zie recept op de site
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1484483
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid