Bereidingswijze
-Laat de tonijnmoot in olijfolie uitlekken.
-Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
-Snijd ⅓ van de peterselie fijn.
-Meng de tonijn samen met de aardappelpuree, de fijngesneden peterselie, 1 el citroenrasp en 1 el -sap in een kom en vorm van het mengsel 6 balletjes.
-Vorm de balletjes tot kroketten en zet afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
-Klop het ei los in een diep bord. Doe de tarwebloem en de panko in aparte, diepe borden.
-Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Herhaal dit, zodat de kroketten dubbel gepaneerd zijn.
-Verhit de olie op middelhoog vuur in een wok of braadpan. Frituur, als de olie heet is, de kroketten in ca. 6 min. goudbruin.
-Neem de kroketten met een schuimspaan uit de olie.
-Neem de blaadjes van de rest van de peterselie. Frituur 15 sec. in dezelfde pan. Neem uit de pan met een schuimspaan.
-Garneer de kroketten met de gefrituurde peterselie en serveer met de ravigotesaus.
-Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
-Snijd ⅓ van de peterselie fijn.
-Meng de tonijn samen met de aardappelpuree, de fijngesneden peterselie, 1 el citroenrasp en 1 el -sap in een kom en vorm van het mengsel 6 balletjes.
-Vorm de balletjes tot kroketten en zet afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
-Klop het ei los in een diep bord. Doe de tarwebloem en de panko in aparte, diepe borden.
-Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Herhaal dit, zodat de kroketten dubbel gepaneerd zijn.
-Verhit de olie op middelhoog vuur in een wok of braadpan. Frituur, als de olie heet is, de kroketten in ca. 6 min. goudbruin.
-Neem de kroketten met een schuimspaan uit de olie.
-Neem de blaadjes van de rest van de peterselie. Frituur 15 sec. in dezelfde pan. Neem uit de pan met een schuimspaan.
-Garneer de kroketten met de gefrituurde peterselie en serveer met de ravigotesaus.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke, hartige warme borrelhap, die makkelijk te bereiden is , kan ook als tussendoor of als voorgerecht gegeven worden
Ingrediënten
160 g tonijnmoot in olijfolie
1 citroen
20 g verse krulpeterselie
225 g verse aardappelpuree
1 middelgroot ei
50 g tarwebloem
50 g panko
1 liter arachideolie
100 g koelverse ravigotesaus ( kant en klaar) of zelf bereiden , zie recept op de site
1 citroen
20 g verse krulpeterselie
225 g verse aardappelpuree
1 middelgroot ei
50 g tarwebloem
50 g panko
1 liter arachideolie
100 g koelverse ravigotesaus ( kant en klaar) of zelf bereiden , zie recept op de site
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1484483
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
AH
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid