Bereidingswijze
Snij met een scherp mes een sneetje in het midden van een stukje varkenshaas en vul dit met boursin (zie foto).
Kruid de rolletjes met peper en zout en rol ze door wat gedroogde tijm.
Verpak elk stukje varkenshaas in katenspek en zet vat met een cocktailprikker.
Verhit de olie in de pan en bak de varkensmedaillons hierin rondom bruin.
Haal ze uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de gesnipperde sjalot.
Voeg de reepjes oesterzwammen hieraan toe en bak deze plm. 5 minuten mee.
Blus af met de cognac. Laat de cognac wat inkoken.
Voeg de slagroom hieraan toe. Zet de warmtebron hoog zodat de room wat kan indikken.
Laat het restant van de boursin smelten in de saus en maak de saus op smaak met de verkruimelde bouillontablet, wt gedroogde tijm en een paar druppels citroensap.
Leg de varkensmedaillons terug in de saus en laat ze daarin plm. 10 minuten zachtjes garen. Af en toe de medaillons omleggen.
Garneer de schotel met gehakte peterselie.
Kruid de rolletjes met peper en zout en rol ze door wat gedroogde tijm.
Verpak elk stukje varkenshaas in katenspek en zet vat met een cocktailprikker.
Verhit de olie in de pan en bak de varkensmedaillons hierin rondom bruin.
Haal ze uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de gesnipperde sjalot.
Voeg de reepjes oesterzwammen hieraan toe en bak deze plm. 5 minuten mee.
Blus af met de cognac. Laat de cognac wat inkoken.
Voeg de slagroom hieraan toe. Zet de warmtebron hoog zodat de room wat kan indikken.
Laat het restant van de boursin smelten in de saus en maak de saus op smaak met de verkruimelde bouillontablet, wt gedroogde tijm en een paar druppels citroensap.
Leg de varkensmedaillons terug in de saus en laat ze daarin plm. 10 minuten zachtjes garen. Af en toe de medaillons omleggen.
Garneer de schotel met gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Varkenshaas heeft bijna altijd een smal uiteinde. Snij je varkenshaas zo in stukken, dat je het dunne uiteinde omvouwt en zo nog een mooie medaillon krijgt.
In plaats van oesterzwammen zijn andere paddenstoelen natuurlijk ook lekker.
Een lekker gemakkelijk en snel gerecht.
In plaats van oesterzwammen zijn andere paddenstoelen natuurlijk ook lekker.
Een lekker gemakkelijk en snel gerecht.
Ingrediënten
Plm. 350 gram varkenshaas, verdeeld in 4 stukken
75 gram boursin met knoflook en kruiden
8 plakken katenspek
Gedroogde tijm
Peper, zout
2 eetlepels zonnebloemolie
1 sjalotje, gesnipperd
150 gram oesterzwammen, schoongemaakt in reepjes
Flink borrelglas met cognac of vieux
200 ml slagroom
½ kruidenbouillontablet
Paar druppelscitroensap
Gehakte peterselie
75 gram boursin met knoflook en kruiden
8 plakken katenspek
Gedroogde tijm
Peper, zout
2 eetlepels zonnebloemolie
1 sjalotje, gesnipperd
150 gram oesterzwammen, schoongemaakt in reepjes
Flink borrelglas met cognac of vieux
200 ml slagroom
½ kruidenbouillontablet
Paar druppelscitroensap
Gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan of hapjespan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484433
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid